Захист магістерських робіт на агробіологічному факультеті розпочали дипломники кафедри

10 грудня 2020 року

 

      10 грудня 2020 року на агробіологічному факультеті розпочалися онлайн-захисти магістерських робіт. У перший день державна екзаменаційна комісія розглядала і слухала захист магістерських робіт за освітньо-професійними програмами «Агрохімія і грунтознавство»  та «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві». Символічним стало починання з перших у історії випускних робіт за новою магістерською програмою. Усі роботи несли інноваційні підходи і рішення в управлінні продукційними процесами в рослинництві. 

     На захисті були присутні ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко, проректор з навчальної і виховної роботи, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України, доктор економічних наук, професор Сергій Кваша. Представлені роботи викликали живий інтерес у керівництва Університету, адже підготовка висококвадіфікованих фахівців-дослідників є першим за пріоритетом завданням. Станіслава Миколайовича цікавили і рівень володіння матеріалом, і фахові знання студентів, а ще - враження від навчання в НУБіП України, побажання щодо покращення навчального процесу.

    Сергій Миколайович вже вкотре заслуховує доповіді магістерських робіт агрономічного напрамку, і цього разу також до кожної роботи проявив увагу, вів живу бесіду з доповідачами як за результатами роботи, так і щодо їх бачення розвитку й удосконалення сучасного агрохімічного обслуговування рослинництва. 
     Студентам, безумовно, було дещо тривожно, але більше цікаво тримати відповідальність перед першими особами рідного університету. 

     

 

    Державна екзаменаційна комісія, яку очолювала доктор сільськогосподарських наук, академік Світлана Каленська, уважно заслухала і розглянула кожну представлену роботу, відгуки керівників робіт і рецензентів. Доповідачам були задані питання, на які потрібно було не лише відповісти за змістом роботи, а й проявити базисні фахові знання. Керівники магістерських робіт розповідали і про виконання досліджень, і про роботу студентів, згадували цікаві моменти роботи, відмічали позитивні риси добувачів. Відчувалося, що кожна робота виконувалася в тісній співпраці.   

     Захист магістерських робіт відбувся. У виробництво виходять випускники магістратури 2020. Побажаємо кожному з них гідно представляти плеяду випускників кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва, втілювати в життя отриманий освітній ступінь "Магістр", а ще - бути щасливою людиною, цінувати і фаховий рівень, і справжні людські якості. Адже ми, колектив кафедри, намагалися дати Вам знання, вміння, а також привити відповідальність, працелюбність, вміння самостійно вирішувати задачі й захищати результат.

Наталія Пасічник

 


ї

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook