Міжнародний досвід читання лекцій: аспіранти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» прослухали лекцію професора Гарольда фон Вітцке з Університету Гумбольта

26 грудня 2020, 13:30

          У грудні 2020 року у рамках  міжнародної співпраці та розробки міжнародного проекту, НУБІП України та економічний факультет відвідав професор Гарольд фон Вітцке з Університету Гумбольта (Німеччина).

Незважаючи на свій тісний графік роботи під час візиту до нашого університету, почесний доктор НУБіП України, професор Гарольд фон Вітцке  прочитав відкриту он-лайн лекцію на тему: «Необхідність ліберального торгового режиму для сучасного, високопродуктивного та інноваційного сільського господарства». Лекція одночасно читалась англійською мовою з перекладом українською та залучила широке коло студентів, магістрів, аспірантів і викладачів економічного факультету НУБІП України.
Аспіранти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Андрій Благодатний, Владислав Крижній та Антон Тригубченко мали унікальний досвід познайомитись з методикою читання лекцій у іноземних ВНЗ.
Основна увага на лекції була приділена проблематиці аграрної політики в країнах ЄС.
 
 
На лекції були підняті питання впливу глобалізації на формування добробуту країн з різним рівнем економічного зростання. За нинішніх умов, детального вивчення потребують заходи та інструменти торгової політики країн-експортерів, особливо аграрної продукції.
 
   
 Аспіранти мали можливість познайомитись з методикою читання лекцій професорами провідних європейських країн, ознайомитись з актуальними проблемами досліджень у сфері виробництва та реалізації аграрної продукції. Особливу увагу також було приділено дослідженню ефекту впливу імпортних митних тарифів у великих та малих країнах.
 
   
  
 
Після прочитаної лекції всі учасники долучились до цікавої дискусії та поставити питання професору Гарольд фон Вітцке. 
Лекція стала чудовою нагодою для аспірантів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» щодо наочної демонстрації міжнародного досвіду використання методів та приймів як для проведення наукових досліджень, так і для формування методики дослідження економічних процесів у країнах з ринковою економікою. Отриманий досвід аспіранти планують використати під час навчальної практики та з метою поглиблення своїх досліджень.
Микола Ільчук, гарант
Андрій Благодатний, аспірант
спеціальності 076 «Підприємництво,
торгівля та біржова діяльність»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook