Актуалізація питань щодо ефективності роботи на ЕНК

15 січня 2021 року
НУБіП України

            13 січня 2021 року розпочалась серія вебінарів з підвищення практичної майстерності використання навчально-інформаційного порталу освітнього процесу НУБіП України  НПП ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Розглянуто нагальні питання щодо особливостей та ефективності роботи на базі платформи Moodle в умовах дистанційного навчання напередодні навчального семестру.

           Начальник центру дистанційних технологій доц. Мокрієв М.В. у своїй доповіді акцентував увагу на визначальних моментах, що стосуються раціонального планування, аналізу, структуризації, послідовності кроків щодо створення й удосконалення ЕНК з урахуванням конкретної дисципліни. Окремо виділено питання контролю набутих знань з урахуванням категорії студентів, їх рівня знань та наявності оберненого зв'язку. Тут необхідною складовою має бути орієнтація викладача на певний рівень складності тестових завдань, їхню категоризацію, відповідність принципу посильності, здібностям і умінням тих осіб, що навчаються, їхню самоосвітню діяльність.

            Також окреслено нові можливості щодо ефективності роботи на ЕНК в умовах запровадження карантину (журнал відвідування занять на ЕНК, удосконалення освітньої моделі навчання тощо).

            На дискусійне обговорення винесено питання щодо організації власних відео лекцій на ЕНК (доц. Ільїн П.П., кафедра фізики), в якості визначального моменту виділено наявність зворотнього зв'язку зі слухачем.

            Доц. Болбот І.М. у своїй доповіді окреслив можливості стосовно раціонального зарахування слухачів на ЕНК або ж їх виключення, внутрішньої процедури (в межах ННІ) замовлення ЕНК тощо.

            Окремі питання, що виникли в процесі обговорення нових вимог щодо створення, атестації, переатестації ЕНК та методики ефективного керування, виявились досить багаторівневими, тому обгрунтовані відповіді на них будуть надані фахівцями на наступному вебінарі (середа 20 січня 2021р.)

                                                                                    Людмила  Панталієнко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook