Початок навчального семестру в умовах дистанційного навчання

3 лютого 2021, 19:18

Дистанційне навчання в період Covid-19 спонукало науково-педагогічних працівник до підвищення кваліфікацій у сфері цифрової освіти. Так, в період дистанційного навчання, починаючи з березня 2020 року, педагогічний персонал відвідав низку семінарів щодо якості впровадження хмарних технологій у навчальний процес та здійснив акредитацію практично всіх електронних навчальних курсів (портал Moodle) дисциплін кафедри.

Відповідно до вищесказаного, науково-педагогічні працівники були готові до нового навчального семестру, який розпочався вчасно і за затвердженим розкладом. Для проведення лекційних занять науково-педагогічні працівники кафедри використовують платформи Cisco Webex та Zoom. Під час практичних занять викладачі використовують різні інтерактивні вправи для відображення матеріалу. Варто зазначити, що зокрема застосування інтерактивних програм (наприклад wordwall, kahoot, learningapps) для проведення практичних занять дозволяє зосередити студентів на занятті, покращити комунікацію між студентом-викладачем та підвищити рівень засвоєння отриманого матеріалу.

Розглянемо деякі лекційні та практичні заняття науково-педагогічних працівників кафедри екології агросфери та екологічного контролю

Лекційне заняття з навчальної дисципліни «Техноекологія» для студентів 2 курсу україномовних груп спеціальності 101 «Екологія» розпочав 2 лютого доцент кафедри Сергій Павлюк. Заняття проходило на платформі Zoom, де були присутні 44 студенти із 50 загальних. Зокрема під час заняття були розглянуті питання розрахунку викидів забруднюючих речовин промисловими джерелами.

 

Дану дисципліну «Техноекологія» для 2 курсу англомовної групи викладає доцент кафедри Євгеній Бережняк. Важливим аспектом проведення заняття було те, що вівся активний жвавий діалог між викладачем та студентами, де молоді люди теж висловлювали свої думки і погляди стосовно питань, які розглядалися.

 

Доцент кафедри Людмила Вагалюк провела лекційне англомовне заняття для студентів 3 курс (англомовної групи) спеціальності 101 «Екологія» з навчальної дисципліни «Агроекологія», де були розглянуті питання основ агроекології та основні виклики, які зараз стоять в аграрному бізнесі.

 

Не менш цікаве та насичене лекційне заняття для студентів 1 курсу спеціальності 101 «Екологія» з навчальної дисципліни «Біологія загальна» провів (відповідно розкладу) доктор біологічних наук, професор кафедри Віталій Гайченко.

 

Досить насиченими на цьому тижні були заняття, які викладає доцент Олена Блінкова. Зокрема на лекційному занятті (03.02.2021 р.) з дисципліни «Екологічний контроль та управління» студентів ОС «Магістр» спеціальності 101 «Екологія» були розглянуті та опрацьовані питання щодо тлумачення контролю та управлінського контролю, видів контролю та обставин, які спонукають контролювати процеси та явища, принципи та вимоги контролю. Також студенти 1 курсу скороченого терміну зі спеціальності 101 «Екологія» під час викладання дисципліни «Охорона навколишнього середовища, Екологічний аудит» отримали базове поняття про екологічний аудит, історію формування терміну та здійснення процесу аудиту; розглянуто також особливості, статус та значення екологічного аудиту. Варто зазначити, що Олена Блінкова (04.02.2021р.) під час лекційного заняття з дисципліни «Збалансоване природокористування, управління екологічною безпекою» для студентів 1 курсу скороченого терміну зі спеціальності 101 «Екологія» показала різницю між екологічними кризами та екологічними катастрофами; обґрунтувала основні причини кризових екологічних явищ в Україні, шляхи їх подолання та способи управління.

 

Доцент кафедри Віта Строкаль під час проведення практичних занять з навчальних дисциплін «Вступ до фаху» для студентів 3 курсу та «ОНС(екологічна паспортизація)» для студентів 4 курсу спеціальності 101 «Екологія» зацікавила студентів інтерактивними вправами, зокрема використала інформаційні програми, як kahoot, learningapps.

 

Старшого викладача кафедри Ганну Сербенюк вразила 100% явка студентів 2 курсу (1,3 груп) спеціальності 101 «Екологія» на її он-лайн занятті з дисципліни «Заповідна справа» для студентів. За її словами, студенти уже з нетерпінням чекали початку навчального семестру, і також чекають очного навчання.

 

Навчальний процес розпочався і триває! Варто зазначити, що всі заняття НПП кафедри проводять відповідно до затвердженого розкладу в дистанційному форматі. Загалом, під час лекційних та практичних занять на початку даного семестру науково-педагогічні працівники кафедри продемонстрували навички у використанні хмарних технологій та застосуванні під час практичних занять інтерактивних вправ.

 

Віта Строкаль, доцент

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook