ЧЕКАЄМО АБІТУРІЄНТІВ ІЗ МИКОЛАЇВЩИНИ: профорієнтаційний захід кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей

15 лютого 2021 року

15 лютого 2021 р. викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей провели профорієнтаційний захід «Чекаємо абітурієнтів з Миколаївщини» на базі Первомайської гімназії Миколаївської області

Місто Первомайськ розташоване в північно-західній частині Миколаївської області, за 180 км від Миколаєва, при злитті річок Південного Бугу та Синюхи, у регіоні, що розташований на межі степу та лісостепу.
Первомайськ пов'язаний з великою кількістю історичних подій та персоналій. Тут сходились кордони Речі Посполитої, Туреччини та Війська Запорозького. У Первомайську виборювали свободу загони ватажка гайдамаків Максима Залізняка та звідси походить персонаж українського фолькльору — козак Мамай.
До революційних подій жовтня 1917 року в місті існувала жіноча гімназія. Вона діяла в будинку, де нині знаходиться міськрайонна податкова інспекція. Після революції гімназію було закрито. 1 вересня 1935 року в місті Первомайську було засновано середню школу №11, першу в місті школу з російською мовою навчання. За 65 років існування школа прославилася своїми вчителями – майстрами педагогічної справи, славетними випускниками та добрими традиціями.
У відповідності до ст.18 Закону України "Про освіту”, згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 18.09.2000р. Гаркуші О.М. сесія міської ради від 25.05.2001р. ухвалила рішення за №9 про реорганізацію ЗОШ №11 шляхом поділу, створивши міську гімназію та загальноосвітню школу І ступеня №11. Первомайська гімназія починає свій відлік часу з 24 серпня 2001 року урочистим відкриттям на честь 10 річниці незалежності України та 325-річчя заснування міста.

 


Саме з цієї славної гімназії є представниця і у лавах студентів НУБіП Владислава Сільченко - першокурсниця факультету землевпорядкування. Саме їй, незважаючи на суворі погодні умови та карантинні обмеження та під керівництвом К. Г. Якушко, вдалося вийти на зв'язок зі старшокласниками Первомайської гімназії Миколаївської області з гуманітарними інтересами, розповісти їм про перспективи навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України.

 

 

Всі потенційні абітурієнти посилено готуються до складання ЗНО та чекають новин про умови вступу на наш славетний гуманітарно-педагогічний факультет!


Катерина Якушко,
доцент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей
Владислава Сільченко,
студентка факультету землевпорядкування

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook