Участь Лазаришиної І.Д. в засіданні Науково-методичної ради МОН України

14 лютого 2021 року

11 лютого 2021 року в онлайн форматі відбулося засідання Науково-методичної ради МОН України. У засіданні прийняли участь більш ніж 600 учасників – членів підкомісій різних галузей знань, серед них – завідувач кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України, д.е.н., професор Лазаришина І.Д. член підкомісії зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Перед учасниками виступив  генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Шаров Олег Ігорович з доповіддю «Завдання сектору вищої освіти науково-методичної ради та науково-методичних комісій МОН у 2021 році». Було розглянуто засадничі документи і законопроєкти у сфері вищої освіти у 2021 році. Олег Ігорович ознайомив присутніх з Стратегією розвитку вищої освіти на 2021-2031 роки; Державною програмою розвитку науково-дослідницької інфраструктури в Україні; законопроєктами, що забезпечують фінансову автономію ЗВО; законопроєктом «Про освіту дорослих»; новою редакцією Закону України «Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів».

 У частині основних новацій 2021 року Шаров О.І. надав цікаву інформацію щодо: документів про освіту власного зразка; пілот Єдиного державного кваліфікаційного іспиту; нову редакцію ліцензійних умов; допуск приватних ЗВО до державного замовлення; моніторинг працевлаштування випускників; проєкт МБРР.

Також було звернуто увагу на нову редакцію  Національної рамки кваліфікацій та інші питання роботи НМР та НМК.

 

 

Лазаришина І.Д.,

д.е.н., професор, завідувачка кафедри

статистики та економічного аналізу 

 

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook