Відкриті лекції доцентів кафедри лісівництва Валентина Михайловича Білоуса та Олександра Михайловича Сошенського

11 лютого 2021 року
НУБіП України

Молоді викладачі кафедри лісівництва розпочали семестр із відкритих лекцій. 10 лютого доцент кафедри лісівництва Валентин Михайлович Білоус прочитав лекцію з дисципліни «Управління популяціями диких тварин», яка викладається для магістрів 1-го року навчання професійного спрямування «Практичне лісівництво та мисливствознавство». Тема лекції: «Біологічні, екологічні та етологічні особливості основних представників мисливської фауни».

Вивчення даної дисципліни дає можливість оволодіти методами вивчення сталого управління та збереження мисливських ресурсів, ознайомитись зі світовими тенденціями розвитку та впровадження прогресивного досвіду ведення мисливського господарства. А також, вивчення теоретичних положень та практичних навичок з методів охорони й раціонального використання мисливської фауни, боротьби з браконьєрством; законодавчі та інші нормативно-правові акти з охорони мисливських угідь та збереження мисливської фауни, основ вольєрного розведення мисливських тварин; організації обліків чисельності мисливських тварин; розробки заходів з покращення якості мисливських угідь; сталого управління популяцiями мисливських тварин.

11 лютого доцент кафедри Олександр Михайлович Сошенський прочитав лекцію з дисципліни «Організація охорони лісів від пожеж», яка викладається для магістрів 1-го року навчання професійного спрямування «Охорона та захист лісу». Тема лекції: «Система охорони природних ландшафтів від пожеж в Україні».

Під час лекції було висвітлено важливе питання охорони лісів від пожеж в Україні, що на тлі подій 2020 року має вагоме значення та якому потрібно приділяти значної уваги. Студенти, які навчаються за спеціальністю "Лісове господарство" повинні володіти питаннями охорони лісів від пожеж оскільки забезпечення пожежної безпеки в лісах покладається на всіх працівників лісової охорони. Матеріал лекції включав останні змін в законодавстві, організаційній структурі, та в цілому в системі охорони лісів від пожеж.

 

Доцент кафедри лісівництва С. Є. Сендонін


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook