ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

16 лютого 2021, 13:25

День святого Валентина є неофіційним святом усіх закоханих, яке пройшло крізь століття, і сьогодні широко відзначається у всьому світі.

Стародавня легенда свідчить, що у ІІІ ст. священик на ім’я Валентин, порушивши імператорський наказ, що забороняв одружуватися, таємно з’єднав шлюбом двох закоханих. За цей злочин перед законом імператор наказав кинути молодого єпископа до в’язниці. Іронія долі чи черговий жарт Ерота, але саме тут він закохується у сліпу доньку наглядача. Кохання гаряче, мов вогонь і швидкоплинне, як спалах блискавиці, заполонило серця молодих людей. Воно народилося, спалахнуло і відразу вмерло, бо Валентина стратили.

У день страти, 14 лютого, дівчина отримала від свого коханого листівку з однією короткою фразою: «Від Валентина». Так і мандрують від тоді світом «Валентинки» – послання закоханих. Ось чому щороку закохані відзначають цей день, як свято кохання, віддаючи належну шану своєму заступникові.

У День святого Валентина закохані пари обмінюються невеликими подарунками: листівками, іграшками, коробками цукерок, повітряними кульками. Всі ці подарунки робляться у формі сердечок, тому що червоне серце – символ любові. І, звичайно, чоловіки дарують своїм прекрасним дамам букети чудових квітів.

Але пам’ятайте, що День святого Валентина – це не тільки свято квітів, листівок і подарунків. Це свято означає набагато більше – тому проявіть трохи уваги і любові до тих людей, які знаходяться поруч з вами, а висловлювати кохання можна точно частіше, аніж раз на рік! Ви можете самі придумати найкращі традиції святкування саме для вас та вашої половинки, додаючи у життя яскравих барв.

14 лютого закохані у всьому світі відзначили день кохання. За традицією, весело та креативно День святого Валентина відсвяткували студентами першого курсу факультету конструювання та дизайн, ННІ ЕАіЕ під керівництвом викладачів кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Цимбал С.В., Пономаренко О.Г., Мудрої С.В. та Березової Л.В.

Студенти із зацікавленістю брали активну участь в обговоренні традицій та звичаїв Дня святого Валентина, придумували й розігрували ребуси та кросворди, звучали привітання англійською мовою, студенти показали свої вміння робити компліменти, кожен мав змогу поділитися своїми думками на вічну тему кохання.

Щиро, різнобарвно, з гарним настроєм ми відзначили День святого Валентина.

НПП кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей
Світлана Цимбал
Оксана Пономаренко
Людмила Березова
Світлана Мудра

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook