Поточний стан та перспективи підготовки наукових кадрів на кафедрі

17 лютого 2021 року

Кафедра конструювання машин і обладнання відома своєї науковою школою, яку очолює Заслужений діяч науки і техніки України, професор, доктор технічних наук Вячеслав Сергійович Ловейкін. Не дарма тут пройшли підготовку декілька поколінь аспірантів. Ця робота ніколи не зупинялась і продовжується далі.

Приємною подією, з якої почався рік, став захист дисертації доктора філософії асистентом кафедри Олександром Сподобою. Зараз Олександр очікує затвердження наукового ступеня наказом Міністерством освіти і науки України і продовжує навчальну роботу.

У поточному році закінчується термін підготовки двох аспірантів кафедри: Олексія Стехна та Дениса Муштина. Обидва – вже на фінішній прямій. Звичайно, для того, щоб оформити роботу у відповідності до всіх вимог (як формально так і змістовно) необхідно ще попрацювати. Однак, всі теоретичні та експериментальні дослідження вони провели і залишається побажати їм скорішого допрацювання всіх необхідних питань і виходу на передзахист.

Асистент кафедри Іван Кадикало також має намір захистити кандидатську дисертацію в цьому році. Його робота – на завершальній стадії. Тож побажаємо йому не збавляти темпів і досягнути бажаного результату.

Інші аспіранти, що проходять підготовку на кафедрі, також успішно проводять свої дослідження: Руслан Кульпін, вже провівши всі теоретичні розрахунки та виконавши частину експериментальних робіт, готується до завершальної стадії експериментів; Валерій Макарець доволі гарно опрацьовує теоретичний матеріал, про що свідчить стаття, яку він опублікував у базі даних Scopus; Олег Маліневський аспірант першого року навчання ‒ виконує аналіз наукових робіт у галузі гвинтових конвеєрів.

Сподіваємось, що всі аспіранти вчасно захистять свої наукові роботи, а ті, хто вже це зробили, не зупинятимуться на досягнутому.

 

Професор кафедри конструювання машин і обладнання

Юрій Ромасевич

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook