Всесвітній день бобових 2021

18 лютого 2021 року
     За ініціативою африканської держави Буркіна-Фасо, Генеральною Асамблеєю ООН 20 грудня 2018 року, був встановлений Всесвітній день зернобобових, який відмічається у багатьох країнах світу 10 лютого кожного року. В Україні цей день відзначився масштабним заходом: проведенням 17 лютого 2021 року міжнародного вебінару «Перспектива українського ринку», організованого Всесвітньою конфедерацією бобових (GPC), Співтовариством виробників і споживачів бобових України.

Під час проведення міжнародного вебінару були представлені усі сегменти індустрії: від виробників бобових і науковців до - логістів, продавців, експортерів, імпортерів, представників уряду, міжнародних корпорацій, споживачів.






Від Національного університету біоресурсів і природокористування України на дискусійній панелі взяла участь  доктор с.-г. наук, професор, член-кореспондент НААН України, Заслужений діяч науки і техніки України - Каленська Світлана Михайлівна. З пленарною доповіддю виступив Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, професор – Ткачук Вадим Анатолійович.






Доповідачі від НУБіП України представили ґрунтовний аналіз стану виробництва бобових в Україні, економічні, агротехнологічні і екологічні аспекти вирощування бобових рослин в Україні, відзначили наукові здобутки вчених НУБіП України і перспективу проведення наукових і виробничих досліджень з вирощування бобових рослин на науково-дослідних полях університету.

Юрій Кравченко,
доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів
Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook