Посилення міжнародної співпраці в сфері якості водних ресурсів: WUR, the Netherlands – NUBiP, Ukraine

22 лютого 2021, 10:59

В рамках здійснення міжнародної співпраці між групою Water Systems and Global Change group (Wageningen University & Research, the Netherlands) та кафедрою екології агросфери та екологічного контролю факультету захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП України та з метою посилення даної співпраці, 17 лютого 2021 року наукові працівники обох університетів спільно прийняли участь у 6 Європейському Конгресі «Дослідження гідросередовища та техніка», організаторами якого були Міжнародна асоціація гідротехнічних досліджень (МАГД), Польська академія наук (ПАН), Інститут геофізики ПАН та Варшавський університет наук про життя (https://iahr2020.pl/).

Зокрема для участі у даному Конгресі, професором Carolien Kroeze та Мариною Строкаль з Water Systems and Global Change group (Wageningen University & Research, the Netherlands) та доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю НУБіП України Вітою Строкаль було підготовлено абстракт та зроблено доповідь на тему «Reducing point-source inputs of microplastics in rivers of the Black Sea» (https://iahr2020.pl/programme-of-the-live-sessions/).

Відео-перегляд доповіді: www.youtube.com/watch

Варто зазначити, що співпраця між вище зазначеними структурними підрозділами здійснюється у сфері моделювання якості водних ресурсів та транспортування поживних речовин річками до прибережних зон морів. Одним із шляхів реалізації даної співпраці є написання спільних наукових статей; участь у міжнародних конференціях, симпозіумах, конгресах; залучення аспірантів до наукових досліджень у напрямку Environmental Science and Education. Прикладом даної співпраці є залучення аспірантки кафедри екології агросфери та екологічного контролю зі спеціальності «Екологія» Анни Ковпак до проходження навчального курсу на базі Університету Вагенінген «WSG 35306 “Modeling Future Water Stress”» (https://nubip.edu.ua/node/83591). Також на базі Університету Вагенінген відбулося міжнародне стажування за темою "Системний аналіз якості довкілля" (nubip.edu.ua/node/50875). Іншим прикладом є написання спільної наукової статті «Minimizing trade-offs between economic growth and water pollution: a case study for the Black Sea», яка була подана у 2020 році до журналу «Environmental Science and Pollution Research journal (impact factor of 3.056)». Дана стаття була спільно підготовлена професором Carolien Kroeze та Мариною Строкаль з Water Systems and Global Change group (Wageningen University & Research, the Netherlands) та доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю НУБіП України Вітою Строкаль

Лист про співпрацю

 

Віта Строкаль

доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю НУБіП України

 

 


Спільна участь у Конгресі, доповідь: Reducing point-source inputs of microplastics in rivers of the Black Sea
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook