Віртуальні екскурсії як одна із сучасних форм організації навчально-виховного процесу

22 лютого 2021 року

Світ, в якому ми сьогодні живемо, стає все більш залежним від інформаційних технологій. Такий потужний розвиток високих технологій спонукає людство йти в ногу з часом, що виявляється у створенні різноманітних новітніх Інтернет-проектів. Саме  одним із таких проектів на сьогодні є віртуальна екскурсія, яка за останні декілька років стала незамінним атрибутом презентації різних культурноосвітніх інституцій: музеїв, бібліотек, вищих наукових закладів тощо.

Відповідно до сказаного, 22 лютого 2021 року куратор студентів 2 курсу спеціальності 101 "Екологія" доцент кафедри Світлана Петрівна Паламарчук разом із своїми відвідали віртуальну екскурсію з Топ-10 відомих та найвідвідуваніших музеїв світу. 

У кожній країні є велика кількість національних музеїв, картинних галерей, де відбуваються різноманітні виставки — і всі вони по-своєму відображають історію, культуру та звичаї певного регіону. Є й такі музеї, які протягом багатьох десятиліть є культурним центром для туристів та поціновувачів мистецтва з різних країн.

Розглядаючи віртуальну екскурсію студенти зазначили, що це кардинально новий підхід щодо популяризації музейних установ. Будь-коли потенційний відвідувач зможе, не виходячи з дому, дізнатися про музей набагато більше, ніж із буклетів чи переглядів окремих сайтів також відмітили перевагу віртуальної екскурсії саме в її доступності та комфортності перегляду.

Світлана Паламарчук відмічає, що віртуальна екскурсія є однією із інноваційних форм навчально-виховної діяльності, що спрямована на формування у студентів комунікативних, пізнавальних, регулятивних навчальних дій, сприяє підвищенню цікавості до культурної спадщини взагалі. Віртуальна екскурсія реалізує принципи компетентнісного підходу та пізнавальної діяльності через самостійну творчу діяльність до здобуття нового знання.

Завершити  хотілося б цитатою, яка досить аргументовано переконує в перспективі віртуальних турів: «Віртуальний тур не стане причиною зниження цікавості до реального музею до тих пір, доки у людини існує інтерес до культурних цінностей і справжніх предметів, без яких музей не має сенсу, як телевізор без дистанційного пульту керування, книга без букв, злочин без розcлідування».

 

Паламарчук С.П.,

куратор 2 курсу 2 групи спеціальності 101 "Екологія"

факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook