Продовжується взаємовідвідування занять на кафедрі

24 лютого 2021 року

 Взаємовідвідування занять науково-педагогічними працівниками – це важливий етап у підвищенні якості педагогічної майстерності педагога, один із елементів який впливає на саморозвиток та самоосвіту у професійній діяльності.

З метою підвищення якості освітнього процесу та педагогічної майстерності викладача, з початку навчального семестру на кафедрі екології агросфери та екологічного контролю відбувається взаємовідвідування лекційних та практичних занять.

Відповідно до затвердженого графіку (графік взаємовідвідувань - https://nubip.edu.ua/node/86605) 10 лютого 2021 року лекційне заняття із дисципліни «Збалансоване природокористування: рекреаційні ресурси біосфери», викладання якого здійснює старший викладач кафедри Ганна Сербенюк для студентів 1 курс скороченого терміну навчання зі спеціальності «Екологія» відвідав доцент кафедри Сергій Павлюк. Сергій Дмитрович зазначив, що на цьому занятті викладач у дистанційному режимі ознайомила студентів із основною формою взаємодії суспільства і природного середовища – природокористуванням, зокрема рекреаційним природокористуванням, були розглянуті основні функції та проблема раціонального рекреаційного природокористування. Також він надав позитивні відгуки щодо проведеного лекційного заняття. 

Також доцент кафедри Сергій Дмитрович Павлюк відвідав 15 лютого 2021 року практичне заняття з дисципліни «Заповідна справа», яке проводила старший викладач кафедри Ганна Анатоліївна Сербенюк для студентів 2 курсу 2 групи спеціальності «Екологія». За словами Сергія Дмитровича, на практичній роботі були представлені головні обєкти природно-заповідного фонду з їх біорізноманітністю та специфікою охорони, а також застосовані інформаційні інструменти для відображення даних. Відвідавши практичне заняття, Сергій Дмитрович його оцінив позитивно.

15 лютого 2021 року доцент кафедри Олена Іванівна Наумовська відвідала он-лайн практичне заняття з дисципліни «Вступ до фаху», викладання якого здійснювала доцент кафедри Віта Петрівна Строкаль для студентів 3 курсу 3 групи спеціальності «Екологія». За словами Олени Іванівни, практичне заняття було пов’язане із попереднім лекційним матеріалом, мало логічну послідовність та злагодженість завдань, охоплювало низку інтерактивних вправ для студентів та на занятті були застосовані інноваційні хмарні технології. Олена Іванівна Наумовська оцінила практичне заняття позитивно, рекомендувавши і іншим науково-педагогічним працівникам використовувати інформаційні технології для проведення практичних занять.

Професор кафедри Наталія Анатоліївна Макаренко 19 лютого 2021 року була присутньою на практичному он-лайн занятті з дисципліни «Вступ до фаху», що проводила доцент кафедри Віта Петрівна Строкаль для студентів 3 курсу 2 групи спеціальності 101 «Екологія». За словами професора Наталії Анатоліївні, Віта Петрівна чудово побудувала структуру проведення занять, використовуючи інформаційні інтерактивні вправи з використанням програм як padlet, wordwall, learningapps. Чудові відповіді студентів під час заняття та володіння ними необхідним матеріалом – є показником ефективної роботи викладача, тому професор кафедри Н.А. Макаренко позитивно оцінила проведення практичного заняття доцентом кафедри Вітою Петрівною Строкаль.

 

 

 

 

Світлана Паламарчук,

доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook