Студентки-журналістки дізнавались про видатного вченого Скороходька Антона Калениковича

26 лютого 2021 року

Днями на кафедру ветеринарної гігієни ім. проф.А.К.Скороходька завітали студенти гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальності "Журналістика".
В кабінеті завідувача кафедри Кучерук Марії відбулася дружня і конструктивна розмова про видатного вченого-зоогігієніста, засновника Київської школи гігієністів Скороходька Антона Калениковича, чиє ім’я носить кафедра.

Студентки-журналістки Тубол Анастасія, Бойцова Марія, Березнюк Яна, Гордейчук Валерія запитували про життєвий шлях вченого, важливі наукові праці, внесок в науку і практику.

Скороходько Антон Каленикович – доктор ветеринарних наук, професор

У 1922 році, після закінчення магістратури в Київському ветеринарно-зоотехнічному інституті, А.К. Скороходьку було присвоєно науковий ступінь магістра ветеринарних наук і вчене звання професора. В цьому ж році він приступив до організації першої в країні кафедри зоогігієни. Упродовж 1922 – 1929 рр. А.К. Скороходько – організатор і завідувач кафедри зоогігієни, з 1921 по 1924 рік – декан ветеринарного факультету, а з 1924 по 1926 рр. – ректор КВЗІ.
Студенти розглянули архівні документи, публікації, фотографії та особисті речі співробітників кафедри, які працювали разом з Антоном Калениковичем, що є на кафедрі, адже планується створення музею кафедри. У 2022 році кафедра святкуватиме 100 річчя від заснування.
Приємно, що молодь цікавиться видатними постатями в науці і освіті. Отже є повага, пошана і прагнення бути корисними суспільству, бути схожими на наших шановних видатних професорів, пам'ять про яких увіковічена в погруддях на алеї слави НУБіП України.

 

Завідувач кафедри Марія Кучерук

 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook