Зустріч бакалаврів соціальної роботи з представниками Українського дитячого центру «Молода гвардія»: перспективи фахового розвитку на Чорноморському узбережжі

5 березня 2021, 14:12

Державне  підприємство «Український дитячий центр «Молода гвардія», що розташований у середмісті Одеси – давній друг і партнер НУБіП України та кафедри соціальної роботи та реабілітації. Цей дитячий табір із задоволенням бере до себе в штат наших студентів, як для проходження практики, так і на постійну роботу. І оцінює їхню компетентність і сумлінність найкращими відгуками.



Так було і сьогодні, коли 4 березня, напередодні відкриття весняної табірної зміни, представники «Молодої гвардії», за домовленістю з в.о. завідувача кафедри Іриною Сопівник, зустрілись онлайн з бакалаврами першого та другого курсу. Співробітники табору заступник генерального директора з виховної роботи Василь Бездень, директори таборів «Сонячний» та «Зоряний» Віра Морозова і Любомира Аністратова з командою розповіли студентам про можливості проходження практики на їхній базі та поєднання університетської освіти за індивідуальним планом з насиченою практичною роботою з обдарованими і соціально незахищеними дітьми. 



Василь Бездень запевнив слухачів в тому, що табір пропонує студентам лише офіційне працевлаштування, проживання працівників окремо від дітей поза межами робочої зміни, харчування на будь-який вибагливий смак, заробітну платню з усіма можливими надбавками і, звісно, море – прекрасне Чорне море і море безцінного соціально-педагогічного та психологічного досвіду. «Молода гвардія» – це заклад оздоровлення і відпочинку, який функціонує цілорічно. Традиційно за рік із лютого по грудень тут відпочиває понад 11 тисяч дітей зі всіх областей України. У 2021 р. у центрі планують провести 12 тематичних змін. Функціонують три табори відпочинку та оздоровлення дітей – «Сонячний», «Зоряний» і «Прибережний» з  приміщеннями кіноконцертного комплексу та будинку творчості, бібліотекою; літньою естрадою; майданчиками вуличних тренажерів; мотузковим парком і спуском по канату Zip-line; пляжем; стадіонами, спортивними майданчиками. До програми тематичної зміни у кожному з таборів включені екскурсії центром м. Одеса,  морська прогулянка на катамарані; відвідування театру, постанови Одеського державного цирку.


Методист закладу розповів студентам про перспективи навчання в дистанційній школі педагога-організатора. Тут проводяться семінари-практикуми, конкурси педагогічної майстерності та навчальні фестивалі. Консультативну і методичну підтримку дистанційної діяльності соціальних працівників та педагогів здійснюють методисти науково-методичного відділу УДЦ «Молода гвардія». Протягом зміни майбутні соціальні працівники відпрацьовуватимуть надання дітям комплексу послуг, спрямованих на розвиток здібностей та інтересів дитини, розкриття її внутрішнього потенціалу, творчості, формування соціальних компетентностей. Працюючи  на посадах педагогів-організаторів, студенти відкривають перед собою ряд можливостей:

-         освоєння секретів формування і супроводу дитячого колективу в позашкільній сфері (в умовах рекреації);

-         навчання послідовній адресній психологічній підтримці дітей;

-         практика комплексної підготовки та реалізації дозвіллєвих, освітньо-виховних та спортивно-оздоровчих заходів;

-         ствердження у своїй спеціальності;

-         участі у конкурсах фахової майстерності, фестивалях, навчально-практичних іграх;

-         отримання постійного місця роботи за фахом і кадрового росту.

 


Студенти були в захваті від почутого, задавали багато запитань майбутнім роботодавцям, а присутні на зустрічі викладачі кафедри раділи можливостям своїх вихованців попрацювати в складі потужної творчої команди «Молодої гвардії»  та здобути безцінний практичний досвід і нове бачення себе в професії. І все це відбуватиметься під владою лагідного одеського сонця і морського бризу. 

Олена Варава,

к.пед. наук, старший викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook