Всі професії хороші – вибирай до смаку

9 березня 2021, 11:20

 

Заклад загальної середньої освіти – це перший осередок профорієнтаційної роботи. Для того щоб профорієнтація в ньому здійснювалася ефективно, важливо будувати її на основі ретельного обліку поточних і високоперспективних потреб місцевого виробництва в робітничих кадрах на місцях, на основі аналізу професійної структури виробництва і господарства. Профорієнтація неможлива без ретельного вивчення здібностей, схильностей, інтересів та стану здоров’я школярів.

Профорієнтація в школі повинна бути органічно пов’язана зі всім навчально-виховним процесом, спиратися на загальноосвітню і трудову підготовку учнів. Це забезпечує їх широкий політехнічний кругозір і полегшує свідомий вибір професії.

У здійсненні заходів щодо профорієнтаційної роботи в закладах загальної освіти слід вибудовувати тісні зв’язки школи з виробництвом, з громадськими та державними організаціями, з закладами вищої освіти. Комплексо підходити до професійно-орієнтованого діагностування та профінформування молоді.

Саме тому гуманітарно-педагогічний факультет НУБІП України сприяє у професійному становленні молоді Вишгородщини засобами профінформування, тестування та допомоги подальшого вибору майбутньої професії, ознайомлюючи учнів з найбільш поширеними і популярними професіями.

Доцент кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних спеціальностей

Оксана Пономаренко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook