В рамках курсів «Академія фінансової грамотності FinHub 4.0» за сприяння ГО «Rotary Club Kyiv International» для студентів НУБіП України проведена бізнес-гра «Cash-flow»

9 березня 2021 року
Вже традиційно викладачі кафедри банківської справи та страхування в рамках курсів «Академія фінансової грамотності FinHub 4.0» організовують різноманітні заходи з фінансової грамотності. Так, 3 березня 2021 року для магістрів 1 року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування»  та членів наукового гуртка «Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення» була проведена бізнес-гра «Cash-flow» за сприяння ГО «Rotary Club Kyiv International», які в свою чергу популяризують фінансову грамотність серед населення в рамках Всеукраїнського проєкту по навчанню фінансовій грамотності. ГО «Rotary Club Kyiv International» адаптувала всесвітньо відому бізнес-гру під український фінансовий ринок, що дає можливість учасникам ефективніше застосовувати свої знання в реальному житті.
Бізнес-гра «Cash-flow» навчає фундаментальним основам інвестування і тому, як успішно управляти своїми особистими фінансами. Гра створювалася для того, щоб сформувати навички ефективно управляти грошима, розвивати фінансовий інтелект та фінансову культуру.  
Професійні тренери Ганна Вінницька та Влад Коваль захопливо, цікаво та дуже вміло поділились своїми знаннями з нашими студентами. Протягом гри тренери намагались постійно коментувати дії гравців. Крім того, потрібно було вести звіт про доходи та витрати, проявляти «підприємницьку жилку», вчитися ризикувати в межах розумного. У процесі фінансової гри слід пройти мале та велике коло. Гравцям слід було б вирватися з малого кола та сформувати пасивний дохід. Тільки після цього можна вийти у велике коло, тобто коло інвесторів (де можна вкласти інвестиції в бізнес, здійснити свою мрію і т.д).
Першим із гравців, хто вирвався у велике коло був Дмитро Шевчук.
Понад п’ять годин гри в в українську версію Cash-Flow для студентів пролетіли як п’ять хвилин. Вони були дуже приємно здивовані, наскільки корисною є гра для вивчення основ інвестування.
Фінансова гра «Cash-flow» дозволяє розвинути мислення в контексті інвестування і при цьому розрахована на будь-яких учасників, незалежно від того, чи є у вас гроші на інвестування чи ні, чи є у вас досвід чи ні.
Дякуємо за співпрацю ГО «Rotary Club Kyiv International» та за чітку організацію координатору проєкту Долгозвязі Анастасії.
  
 Доценти кафедри банківської справи та страхування
 Вікторія Костюк та Ольга Файчук
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook