Вчена рада факультету рекомендувала кандидата ветеринарних наук, доцента кафедри Харкевича Ю.О. до присвоєння йому вченого звання доцента

19 березня 2021 року

На Вченій раді виступили:
1. Завідувач кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка, д. вет. н., професор Малюк М.О., який зазначив, що Ю.О. Харкевич працює у НУБіП України з 2011 року на посадах асистента, старшого викладача, а з 01.02.2019 року – на посаді доцента кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка. Загальний науково-педагогічний стаж роботи в університеті – 9 років і 4 місяці. У 2012 році ним успішно захищено кандидатську дисертацію і 30 листопада 2012 року отримано диплом кандидата ветеринарних наук.
Харкевич Ю.О. на високому методичному рівні читає лекції та проводить лабораторні заняття з навчальної дисципліни «Патофізіологія тварин» для студентів ОС Магістр cпеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та спеціалізації «Ветеринарне забезпечення Збройних сил України».
Харкевич Ю.О. у 2018 році проходив виробниче стажування на ветеринарному факультеті Загребського університету.
У 2020 році отримав сертифікат, який підтверджує достатньо високий рівень володіння англійською мовою.
Має 63 наукові публікації, у тому числі 27 статей, опублікованих у вітчизняних фахових виданнях, 4 наукові статті – у закордонних періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Web of Science та Scopus, 6 тез доповідей, 3 монографії, опубліковані українською мовою, у вітчизняних видавництвах, 1 монографію, опубліковану англійською мовою, у закордонному видавництві, 3 науково-методичні рекомендації, 1 нормативний документ, 15 патентів України на корисну модель, 3 навчальних підручника та посібника.
Малюк М.О. відмітив одноголосне рішення кафедри рекомендувати кандидата ветеринарних наук, доцента кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Харкевича Ю.О. до присвоєння йому вченого звання доцента по кафедрі хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка.


2. Заступник декана факультету ветеринарної медицини, доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Деркач С.С., який відзначив, що знає Харкевича Ю.О. ще з часів його студентського навчання, під час якого він приймав активну участь у громадському житті університету, був старостою академічної групи. Деркач С.С. відмітив, що Харкевич Ю.О. є відповідальним педагогом, володіє високими професійними якостями, має високий науковий потенціал, який успішно реалізує у своїй науково-педагогічній діяльності.
Доцент Деркач С.С. підтримав пропозицію кафедри щодо рекомендації Харкевича Ю.О. до присвоєння йому вченого звання доцента по кафедрі хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка.
3. Завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, д.вет.н., професор Мельник О.П., який позитивно оцінив навчальну, наукову та методичну роботу Ю.О. Харкевича. Мельник О.П. відмітив, що Харкевич Ю.О. відповідально відноситься до покладених на нього обов’язків.
Професор Мельник О.П. підтримав пропозицію кафедри щодо рекомендації Харкевича Ю.О. до присвоєння йому вченого звання доцента.
4. Голова Вченої ради факультету ветеринарної медицини, д. б. н., професор Цвіліховський М. І. приєднався до попередніх виступаючих щодо позитивної оцінки роботи доцента кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Ю.О. Харкевича. Цвіліховський М. І. зазначив, що Харкевич Ю.О. протягом 6 років є адміністратором веб-сторінки факультету ветеринарної медицини та відповідальним по факультету за впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в навчальний процес.
Цвіліховський М. І. підтримав пропозицію кафедри щодо рекомендації Харкевича Ю.О до присвоєння йому вченого звання доцента.

УХВАЛИЛИ: на підставі відкритого голосування (за – 26, проти – немає, утримались – немає) рекомендувати Харкевича Юрія Олександровича до присвоєння йому вченого звання доцента.

В. Климчук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook