Студент Микола Круглій представив свою доповідь від секції «Сучасні проблеми механіки» на пленарному засіданні 75-ї всеукраїнської науково-практичної студентської конференції в НУБіП

1 квітня 2021 року
1 квітня 2021 року відбулося (онлайн) пленарне засідання 75-ї всеукраїнської науково-практичної студентської конференції «Наукові здобутки студентів у дослідженнях технічних та біоенергетичних систем  природокористування: Конструювання та дизайн».
 

На пленарному засіданні з доповідями виступили представники всіх секцій конференції. Від секції «Сучасні проблеми механіки» свою доповідь «Аналітична кінематика кривошипно-повзунного механізму» представив студент спеціальності «Галузеве машинобудування» бакалаврату факультету конструювання та дизайну НУБіП України Микола Круглій (науковий керівник – к.т.н., доцент кафедри механіки Олег Черниш).
 
  
 
  
 
У доповіді було розглянуто алгоритм аналітичного дослідження кінематичних параметрів кривошипно-повзунного механізму з застосуванням програмного пакету Mathcad. Наведений алгоритм використовує відомий в теорії механізмів і машин метод замкнених векторних контурів, який дозволяє застосувати переваги аналітичних обрахунків за допомогою вбудованих функцій математичного розв’язку векторних рівнянь. При цьому вектори розглядаються як функції часу, що зручно при дослідженні швидкостей і прискорень механізму як відповідно перших і других їх похідних. Аналітичний розв’язок векторних рівнянь замкненого контуру і рівнянь, що отримані їх диференціюванням, дозволяє отримати функції переміщення, швидкості і прискорення механізму у будь-якому положенні його вхідної ланки.
 
            

За допомогою математичного апарату розв’язання системи векторних рівнянь було проведено аналітичні дослідження кінематичних параметрів кривошипно-повзунного механізму. Наведений алгоритм спрощує і прискорює процес обрахунків та дає можливість застосувати отримані данні для подальшого динамічного аналізу механізму аналітичним шляхом. Даний метод доцільно застосовувати, зокрема, при виконанні курсового проекту з теорії механізмів і машин.
За результатами доповіді відбулося обговорення, Микола Круглій надав відповіді на питання, які зацікавили учасників конференції. 
 
Микола Березовий
завідувач кафедри механіки
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook