Захист звітів з проходження виробничої практики здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти другого року підготовки ОНП «Менеджмент ЗЕД»

2 квітня 2021 року
Кафедра АМ та ЗЕД, факультету АМ НУБіП України

   02.04.2021 р. з 18.00 до 19.20 на кафедрі адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності відбувся захист звітів з проходження виробничої практики здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти другого року підготовки ОНП «Менеджмент ЗЕД». Звіти приймала комісія в складі: д.е.н., професор кафедри Луцяк Віталій Васильович, к.е.н., доцент кафедри Коваленко Наталія Олександрівна, к.е.н., доцент кафедри Міщенко Іван Анатолійович.

 

   Виробнича практика відбувалась в дистанційному форматі. Базами практик стали ТОВ «Аджиліті Логістікс» та ТОВ «Весотра Екпедиція». З даними підприємствами укладені угоди та налагоджено активну співпрацю в сфері освіти, науки та практики.

   Також, під час практики здобувачі відвідали наступні заходи:

-             - Практична конференція GO ISRAEL:"Зона вільної торгівлі України з Ізраїлем: нові можливості і перспективи для бізнесу". Захід організували Рада експортерів та інвесторів при МЗС України, Посольство України в Державі Ізраїль та Офіс з просування експорту України. Захід був спрямований на ознайомлення українських виробників, експортерів та інших представників компаній-учасниць з новими можливостями, що надаються угодою про вільну торгівлю з Ізраїлем. На заході здобувачі мали можливість долучитись до обговорення основних положень та можливостей Угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем, угоду про ЗВТ між Україною та Державою Ізраїль: перспективи поглиблення економічних відносин, Ринок Ізраїлю - чи варто експортувати до Ізраїлю, бізнес-культура: особливості роботи на ринку Ізраїлю, технічне регулювання експорту до Ізраїлю. Провідними спікерами на заході були Алла Мазур, начальник управління регіональних та преференційних торговельних угод департаменту багатосторонніх і двосторонніх торговельних угод Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; Ірина Ніколаєва, начальник відділу тарифного регулювання департаменту багатосторонніх і двосторонніх торговельних угод Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; Тарас Голуб, радник Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Зеєв Лаві, Віце-президент з міжнародних відносин та розвитку бізнесу Департаменту міжнародних відносин Федерації торгових палат Ізраїлю; Анна Жарова, співзасновник та виконавчий директор Israeli Ukrainian Alliance; Александра Аронін, директор відділу політики стандартизації та зовнішніх справ управління стандартизації  Міністерства економіки і промисловості Ізраїлю; на завершення заходу Посол Євген Корнійчук ознайомив присутніх з пріоритетами українського посольства в економічній сфері, включаючи активізацію міжрегіональної співпраці та просування інтересів малих та середніх підприємств в Ізраїлі.

-            - Установче засідання Української частини Українсько-турецької торгово-промислової палати. Основною метою української частини Українсько-Турецької торговельної палати є: сприяння розвитку бізнесу та торгово-економічних відносин між Україною та Туреччиною; диверсифікація її структури та збільшення торгівлі між двома країнами; впровадження оптимальних моделей та форм ділового співробітництва; двостороннє виробництво; технології та інновації; налагодження інвестиційного співробітництва; створення сприятливих умов для виробництва, торгівлі, транспорту, будівництва, фінансового кредитування, страхування, науково-дослідної та іншої взаємовигідної діяльності; створення спільних підприємств у різних галузях економіки, інвестиційних фондів, торгових компаній, філій та представництв існуючих підприємств, а також загальний розвиток підприємництва всіх видів, не заборонене законодавством України та Туреччини; підтримка різних форм двостороннього обміну бізнесом, освітою, наукою, культурою та туризмом між Україною та Туреччиною. Під час засідання були обговорені наступні питання: згадані ключові елементи процесу, пов'язані із зеленою енергією, обміном інформацією з представниками турецького бізнесу та налагодженням відносин з директорами; обговорювались перспективи посилення ролі українських компаній на турецькому ринку; піднімалися питання пріоритетної інвестиційної політики, особливо пропозиція щодо створення нових інвестиційних парків в Україні та спрощення процедур надання українськими банками кредитів компаніям; обговорювався розвиток бізнесу на турецькому ринку та економічного подолання кризи після закінчення карантину. Було обрано голову української частини Українсько-Турецької ТПП - Сергій Савчук. Обговорені основні питання майбутньої взаємодії та роботи. Обговорено перспективи посилення ролі українських компаній на турецькому ринку.

-            - Засідання Українсько-турецької торгово-промислової палати. Метою заходу було обговорення ключових пунктів співробітництва турецької та української сторін, а саме співпраця у сфері будівництва, банківських послуг і комунікаційної інфраструктури. Віце-президент ICC України Валерій Король заявив про необхідність аналізу ринку і механізмів спілкування з дипломатичними колами двох країн. Голова української частини Українсько-турецької торгово-промислової палати Сергій Савчук підкреслив важливість виходу необхідних виробництв на зовнішні ринки і підкреслив важливість планування співробітництва. Посол України в Туреччині Андрій Сібіха виділив основні напрямки роботи по зміцненню співпраці між двома країнами, включаючи організацію інфраструктурних проектів, підтримку бізнесу для отримання кредитів на пільгових умовах і розширення співпраці з регіонами і торгово-промисловими палатами. На завершення зустрічі учасники представили свої компанії і обговорили план роботи на 2021 рік.

-            - Відкрита лекція на тему «Морські перевезення», спікер провідний фахівець галузі, начальник відділу морських перевезень – Ольга Нікора (Аджиліті Логістікс) https://nubip.edu.ua/node/87705.

 

   Під час захисту звітів здобувачі продемонстрували свої вміння що до актуалізації тем власних наукових досліджень в контексті міжнародної співпраці, продемонстрували високий рівень теоретичних знань в сфері зовішньоекономічної діяльності.


 В.В. Луцяк

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook