На кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту відбулося обговорення проєкту освітньо-професійної програми

8 квітня 2021 року

09 квітня 2021 року кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту в онлайн форматі провела обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент».

В обговоренні прийняли участь гарант та проектна група освітньо-професійної програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», представники бізнесу, вчені з інших ЗВО України, зокрема: Шинкарук Лідія Василівна, член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, Дєліні Марина Миколаївна, доктор економічних наук, професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, Власенко Тетяна Олексіївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, Гаврилюк Віталій Петрович, кандидат економічних наук, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, Моргун Дмитро Васильович, директор рекламної агенції «Ефект маркетинг», Миринда Марина власниця проєкту Fizo, Ушенко Наталя Валентинівна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки та бізнес-технологій, НАУ.

Гарант освітньо-професійної програми Шинкарук Лідія Василівна презентувала програму та навчальний план, проінформувала про зміни, які відбулися та відповідність програм стандартам вищої освіти.

Представники бізнесу Моргун Дмитро та Миринда Марина зауважили, що підготовка сучасного фахівця в проектній діяльності залежить від злагодженої співпраці ЗВО та бізнесу. Структура складової освітньої програми не викликають сумнівів і характеризуються логічністю та послідовністю, а саме здобувачі зможуть кваліфіковано розробляти і обґрунтовувати концепцію інвестиційного проекту, оцінювати його ефективність з урахуванням факторів ризику і невизначеності, розробляти бізнес-план проекту, розробляти кошторис і бюджет проекту та забезпечувати його реалізацію, формувати команду проекту та здійснювати моніторинг реалізації проекту.

Ушенко Наталя Валентинівна висловила свою думку щодо наявності вибіркових компонентів ОПП, наявність яких дає студентам можливість здобувати індивідуальний набір знань та значну практичну підготовку здобувачів вищої освіти.

На при кінці обговорення Шинкарук Лідія Василівна подякувала всім присутнім за надані рекомендації, які буде враховано в подальшому доопрацюванні освітньо-професійної програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» другого рівня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 073 «Менеджмент».

Також окрім вищезазначеного, думку практиків необхідно обов'язково враховути при розробці робочих програм та дисциплін, які викладаються на ОС "Бакалавр" спеціальності "Менеджмент" викладачами кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту. При цьому особлива увага приділяється рекомендаціям стейкхолдерів при обговоренні освітньої траєкторії "Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами" на бакалавраті.

 

Тетяна Власенко,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту,
учасник проєктної групи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook