Цікавий профорієнтаційний захід

22 квітня 2021 року

 

          Цікавий профорієнтаційний захід відбувся сьогодні в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – кафедра теплоенергетики провела вебінар з метою популяризації освітньої спеціальності 144- Теплоенергетика.

Відкрив вебінар директор ННІ професор Каплун В.В., який стисло, але дуже інформативно розповів про переваги навчання в нашому інституті.

 

           Далі представники провідних кафедр – доцент Волошин С.М., д.т.н. Болбот І.М. та професор Никифорова Л.Є  - коротко поінформували учасників заходу про переваги та особливості освітніх програм  зі спеціальностей 141 - Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології  та 163 – Біомедична інженерія.

 

 

          І все ж найбільше уваги було приділено спеціальності теплоенергетики. Завідувач кафедри д.т.н. Валерій Горобець детально ознайомив присутніх з матеріальною базою та основними напрямками наукових досліджень, умовами навчання студентів.

 

         Тон обговоренню задав професор Кельнського університету Ігор Шевчук, який підкреслив значення та перспективи цієї спеціальності та високо оцінив кваліфікацію співробітників кафедри теплоенергетики НУБіП, зазначивши, що кафедра може і повинна скласти гідну конкуренцію провідним ЗВО, які готують фахівців цієї галузі.

          Естафету від професора Шевчука прийняв менеджер фірми «Герц» Олександр Щербатий. Він підкреслив, що фірма плідно співпрацює з кафедрою, оскільки потребує кваліфікованих спеціалістів. Саме тому «Герц» створює умови для стажування та подальшого працевлаштування студентів, що навчаються за програмою підготовки інженерів-теплоенергетиків.

 

 

 

           Дуже цікавими були виступи Юрія Бегеки  та Андрія Баліцького. Юрій Володимирович - начальник районного відділення збуту №4 структурного підрозділу Енергозбут КП Київтеплоенерго – розказав, що на 1 курсі за спеціальністю «Теплоенергетика» навчається його син, тому що ця професія актуальна, цікава та високооплачувана,а в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження є всі умови для підготовки фахівців цього профілю.

 

        Андрій Баліцький – випускник кафедри 2019 року - після отримання диплому  працював у таких відомих компаніях, як «Консултек» (Канада) та «Бетерман» (Німеччина). Найкращою «рекламою» спеціальності та кафедри є те, що Андрій привів на навчання молодшого брата – Артура, який є студентом 2 курсу.

          Відрадно, що у роботі вебінару взяли участь як викладачі і студенти колежів, які є підрозділами НУБіП., так і учні і вчителі шкіл, з якими співпрацює кафедра (загалом більше 40 осіб). Одна з таких шкіл – Ржишівський ліцей «Лідер» - передав відеозвернення до учасників вебінару. Заст. директора Тамара Анатоліївна Гаврилюк підкреслила важливість спеціальності «Теплоенергетика», а один з кращих випускників ліцею, а нині – один з кращих студентів 2 курсу Владислав Ткаченко розповів про особливості та переваги навчання за цією спеціальністю.

 

 

         В обговоренні взяли участь учні Апостолівського районного ліцею-інтернату (м.Зеленодольськ) та їх вчителька – активна та небайдужа людина Марина Володимирівна Лорер, яка вже багато років підтримує зв’язок з нашою кафедрою.

          Сподіваємось, що захід був інформативним і корисним для потенційних вступників і допоможе їм обрати свою майбутню професію.

       Дякуємо за участь у вебінарі нашим партнерам - представникам провідних фірм-виробників енергетичного обладнання в Україні та за кордоном, науково-дослідних установ і організацій – і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю. 

Доцент кафедри теплоенергетики

О.В.Шеліманова

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook