Знання та досвід стейкхолдерів для студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів

23 квітня 2021, 9:13

     Науково-педагогічні працівники кафедри біології тварин 22 квітня 2021 року для проведення лекційного заняття для студентів 2 курсу стн ОС «Бакалавр» освітньої спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» запросили старшого менеджера, лікаря ветеринарної медицини компанії «Ветсинтез» Олександра Дещенка з темою «Науково-практичні аспекти утримання сільськогосподарських тварин, оцінка їх здоров’я в об’єктиві компанії «Ветсинтез». Варто відзначити, що проведене лекційне заняття мало дещо не традиційну форму, стало таким собі екскурсом в особливості виробництва ветеринарних препаратів для здоров’я тварин, особливості технологій утримання тварин в умовах підприємств України тощо.

     Пан Олександр у своєму виступу зазначив, що ТОВ «Ветсинтез» (м. Харків) відомо на ринку ветеринарних препаратів з 2000 року, як компанія з оптових продажів ветеринарних препаратів, вакцин, кормових добавок, інструментарію та інших супутніх продуктів, а з 2003 року почала виробництво власних препаратів і нині компанія є провідним виробником ветеринарних препаратів та кормових добавок на українському ринку. Продукція компанії відповідає таким стандартам: Міжнародний сертифікат на систему управління якістю ISO 9001:2015; Міжнародний сертифікат GMP; Міжнародний сертифікат GMP +; GMP + B1.

   Спікер відзначив, що ТОВ «Ветсинтез» активно продає свою продукцію як на внутрішніх ринках, так і на зовнішніх – Білорусь, Казахстан, Азербайджан, Туркменістан, Молдова, Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан, Єгипет, Катар, Грузія, Кувейт, до того ж препарати компанії зареєстровані в ОАЕ, Саудівської Аравії та Пакистані.

    Досить цікавою для студентів стала інформація стосовно наявності трьох лабораторій ТОВ «Ветсинтез»: хіміко-аналітична лабораторія - використовується для безперервного моніторингу якості вхідної сировини, допоміжних речовин і готової продукції; бактеріологічна лабораторія - допомагає партнерам-господарствам у вирішенні поточних проблем діагностики, профілактики та лікування тварин; науково-дослідна лабораторія - займається розробкою нових і вдосконаленням вже зареєстрованих ветеринарних препаратів та кормових добавок, створенням лабораторних моделей нових препаратів, вивченням їх фізико-хімічних властивостей і стабільності. Даною інформацією із великим захопленням, творчим підходом та професійною майстерністю поділився Олександр Дещенко із студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. Разом з тим, не всі запитання студентів, яких до спікера було чимало, знайшли свою відповідь, оскільки корпоративна етика компанії не дозволяє розповсюджувати інформацію стосовно економічних питань, заробітної плати, методики та компонентного складу препаратів, що виробляються компанією.

     Варто відзначити, що слухачами креативної лекції, проведеної талановитим, всебічно розвиненим та харизматичним спікером, стали не тільки, як зазначалося раніше, студенти, а й науково-педагогічні працівники кафедри.

     Дружня родина факультету тваринництва та водних біоресурсів висловлює щиру подяку Олександру Дещенко за корисну, цікаву та актуальну інформацію. Сподіваємося на подальшу співпрацю. Далі буде…

Анна Лихач
професор кафедри біології тварин

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook