Наставником групи МЗЕД (магістри першого року навчання) проведено онлайн – бесіду «Чорнобильська трагедія: наслідки для України»

26 квітня 2021 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

            26 квітня 2021 року куратором групи МЗЕД (магістри першого року навчання) Наталією Голомша в режимі онлайн була проведена бесіда, присвячена 35-річниці аварії на Чорнобильській АЕС  «Чорнобильська трагедія: наслідки для України» зі студентами групи.

 

Наставник групи розповіла, що 26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи, в результаті яких 1т ядерного палива було викинуто в атмосферу.

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних і соціальних і гуманітарних наслідків. Так, 30 співробітників АЕС загинули внаслідок вибуху, 500 тисяч людей померли від радіації, 2293 українських міст і селищ із населенням приблизно 2,6 мільйона забруднено радіоактивними нуклідами, на 200 тисяч квадратних кілометрів поширилася дія радіації, з яких 52 тисячі квадратних кілометрів – сільськогосподарські землі.

 За екологічними наслідками аварія переросла у планетарну катастрофу: радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи.

Бесіда відбулася в позитивній атмосфері, студенти активно долучалися до розмови.

Наталія Голомша,

доцент кафедри адміністративного

 менеджменту та ЗЕД

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook