Першокурсники факультету землевпорядкування долучилися до класичної музики онлайн

26 квітня 2021, 14:31

    16 квітня о 20:30 відбулась трансляція фрагментів запису концерту академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України під орудою головного диригента Миколи Дядюри, який представив твори Вольфганга Амадея Моцарта та Франца Шуберта. Цей концерт відкрив 157-й концертний сезон, який триває нині.


    Наша група разом з куратором Оленою Малашевською вирішилa відвідати дистанційно даний захід. Нам вдалося послухати увертюру до опери «Луцій Сулла» В. А. Моцарта та Симфонію No 3 ре мажор, D. 200 Ф. Шуберта. Як на мене, це гарна нагода для того, щоб зблизитись з групою та мати ще одну тему для розмови.


    Мені був до вподоби такий онлайн сеанс. Звісно, очний похід до філармонії має свої переваги, особливо атмосфера, яка є унікальною в таких місцях, але на записі концерту можна було добре роздивитися кожного виконавця та пережити відповідні почуття, викликані музикою. Адже слухаючи концерт, звертаєш увагу на настрій виконавців, інтер'єр зали та інструменти. Я змогла почути та побачити такі духові та струнно-смичкові інструменти як скрипки, віолончелі, контрабаси, труба, валторна та флейта. Насправді, очікувала також почути, як акомпанує фортепіано, але, на превеликий жаль, воно виконувало роль декору сцени.

   

  

  

 

 

     


    В цілому, враження від концерту залишились тільки позитивні. Така музика надихає, надає відчуття спокою та налаштовує на роботу. Думаю, що після локдауну можна буде відвідати щось подібне та відчути емоції від живого виконання, залишити добрі спогади з групою, адже є в цьому щось дійсно зачаровуюче.

Сиволап Анастасія,
студентка І курсу
факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook