Лекція на тему "Соціальна робота з дітьми сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування": зустріч з практиком

28 квітня 2021 року

       28 квітня 2021 року доцентом кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка В. З. Янчука Людмилою Святченко була проведена дистанційна лекція для студентів 3 курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Соціальна робота».

Лекція була присвячена актуальній і надзвичайно важливій темі соціальної допомоги дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування.

В якості запрошеного гостя з презентацією виступив керівник Асоціації наставництва для дітей та молоді Андрій Матвієнко, який розповів про реальну та ефективну форму соціальної підтримки дітей з інтернатних закладів - Наставництво.

Ще з 2009 року в Україні існувала методологія наставництва, що була спрямована на соціалізацію дітей-сиріт та реалізовувалась громадською організацією, а в 2016 році було прийнято Закон, яким було впроваджено інститут наставництва на державному рівні.

Ця модель соціальної підтримки пройшла успішну апробацію в м. Києві, Київській області, а також ще в 12-ти областях України. Окрім нашої держави, модель наставництва успішно перейняли і стали впроваджувати організації в інших країнах: Казахстані, Киргизстані, Латвії, Білорусі, Росії, Молдові.

            Під час лекції було обговорено як відбувається впровадження та які перспективи розвитку наставництва в Україні.
Наприкінці заняття гість відповів на запитання студентів, а вони в свою чергу подякували за цікаву доповідь.
Тамара Новак,
доцент кафедри аграрного,
земельного та екологічного права ім. В.З. Янчука

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook