Відкрита онлайн лекція

28 квітня 2021 року

 

   На кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродутів існує традиція проведення відкритих лекцій.  Особливістю відкритої лекції є те, що вона з одного боку є звичайною, черговою лекцією навчального процесу, яка націлена на студентів, а з іншого - є подією у професійній діяльності лектора та вимагає від нього спеціальної підготовки, щоб показати свою діяльність з кращого боку, продемонструвати колегам зразок педагогічної майстерності.

   Головною метою відкритої лекції є контроль якості викладацької роботи лектора, обмін досвідом, дружня допомога колег лектору у розкритті недоліків його роботи та їх усунення, пошук можливостей вдосконалення учбового процесу. Відкриті лекції сприяють згуртуванню колективу кафедри, створенню концептуальної єдності науково-методичних підходів та дій щодо організації учбового процесу та вимог до студентів.

   28 квітня 2021 р. відбулась відкрита онлайн лекція асистента кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів к.т.н. Іванюти Анастасії Олександрівни для бакалаврів спеціальності 181 Харчові технології (3 курс) з навчальної дисципліни «Технологія галузі» на тему: «Технологія консервування гідробіонтів заморожуванням».

   На початку лекції викладач здійснила короткий екскурс в попередньо вивчений матеріал, залучаючи до інтерактивної роботи студентів. Також було підкреслено актуальність теми лекції та мету, після чого лектор перейшла до викладення основного матеріалу.

 

   У лекції застосовувалася техніка зворотного зв’язку. Іванюта Анастасія задавала питання аудиторії, залуча до виконання різнобічних завдань після кожного логічного ряду лекції. Це дозволяло їй закріплювати знання студентів, перевіряти засвоєний матеріал і інші особливості студентської аудиторії.

   Також лектор використовувала різноманітні відео матеріали, що сприяло активізації роботи.

   На лекції були присутні: декан факультету Л.В. Баль-Прилипко, завідувач кафедри Н.М. Слободянюк,  доценти Ю.П. Крижова, Н.В. Голембовська, Л.М. Тищенко, О.М. Очколяс, старші виклакдачі А.А. Менчинська.,  І.А.Харсіка,  асистенти О. С. Пилипчук, В.М. Ісраелян.

 

    Присутні відмітили високий педагогічний рівень проведення лекції, а саме: майстерність Анастасії Іванюти у викладанні дисципліни, поєднання теоретичного матеріалу з практичними прикладами та вирішення ситуаційних завдань, використання технічних засобів навчання та унаочнення матеріалу протягом проведення лекції, постійний зворотній зв'язок із аудиторією та вміння зацікавити студентів до активної роботи.

 


Аліна Менчинська
старший викладач кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook