Філософія як основа формування соціальних норм та стандартів

5 січня 2021, 10:22

4 лютого 2021 р. на кафедрі філософії та міжнародної комунікації була проведена відкрита онлайн-лекція з дисципліни «Філософія» на тему «Філософська пропедевтика: історичні парадигми мислення». Лекцію студентам 1 курсу економічного факультету спеціальності «Підприємництво, торгівля, біржова діяльність» прочитала доктор філософських наук, професор Сторожук Світлана Володимирівна.

На лекції були присутні: кандидат філософських наук, доцент, завідувач кафедри філософії, Інна Миколаївна Савицька; к. філос. н., доцент Тетяна Вікторівна Данилова; к. філос. н., доцент Аліна Григорівна Супрун, д. філос. н., професор Світлана Олександрівна Шкіль, к. філос. н., доцент Тетяна Василівна Кичкирук, к. філос. н., доцент Ірина Сергіївна Матвієнко.

 

Згідно з планом лекції висвітлені наступні питання: розмаїття визначень філософії, сутність та історичні форми світогляду, основні парадигми мислення у діахронному і синхронному вимірі.
Лекцію супроводжував влучно підібраний презентаційний матеріал, що посилювало ефект сприйняття і засвоєння матеріалу. Питання, звернені до аудиторії, сприяли здійсненню зворотного зв’язку та додали емоційного забарвлення.
Заняття було проведене на високому науково-педагогічному рівні й одержало схвальні відгуки як студентів, так і присутніх на лекції колег. Відзначено професіоналізм лектора та вміння зосередити увагу слухачів на головних положеннях матеріалу лекції, створити креативну атмосферу.

І.С. Матвієнко,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook