35 років від Чорнобильської атомної катастрофи

5 травня 2021, 13:33
Кафедра лісівництва, ONLINE

   Робота наставника академічної групи полягає у безперервному зв'язку з студентами навіть за умов вимушеного дистанційного навчання. Найголовніше – це контроль за станом їх здоров'я та успішність навчання. Проте на виховних годинах з студентами ОС «Магістр» ми говоримо не тільки про навчання, а й про події, які лишають відбиток на не одному поколінні, зокрема сьогоднішня розмова стосувалася 35 років від Чорнобильської атомної катастрофи.

    Аварія на ЧАЕС є страшною сторінкою в житті людства, про неї і була розмова. Поблизу Чорнобиля розташована Чорнобильська АЕС, на якій 1986 року сталася ядерна аварія - 35 років минуло від Чорнобильської атомної катастрофи. Попри деякі зміни на краще, через 35 років після ядерної катастрофи земля в зоні відчуження в багатьох місцях залишається забрудненою радіоактивністю. Згідно з наявними даними, третина території заражена трансурановими елементами, період напіврозпаду яких перевищує 24 тисячі років.

   Внаслідок аварії в довкілля потрапила велика кількість радіоактивних речовин. Довелось повністю евакуювати населення всіх населених пунктів в радіусі 30 кілометрів навколо ЧАЕС, в тому числі й населення Чорнобиля. Радіоактивна хмара пройшла не лише над європейською частиною СРСР, але й більшою частиною Європи. Чорнобильська катастрофа вважається однією з найбільших техногенних катастроф у світі за кількістю загиблих та потерпілих, а також за рівнем завданої екологічної та економічної шкоди.

   Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Спричинила забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження. Водночас Чорнобильська катастрофа також показала, наскільки великою може бути людська самопожертва.

 

Наставник групи Н. Пузріна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook