16 лютого 2021 року в рамках гуртка «Регіоноведення» відбулася презентація онлайн доповідей студентів на тему: «Регіоналізація, децентралізація та адміністративна реформа в Європі»

16 лютого 2021 року
НУБіП України

Студенти вивчали усі можливі типології процесу децентралізаціїї.
Децентралізація позначає складний процес, який виявляється, згідно методології, в процесі децентралізації влади, деконцентрації влади та регіоналізації територій. Було з’ясовано, що децентралізація також ускладнюється процесом адміністративної реформи. Для України на
даному етапі притаманна реформа децентралізації та адміністративна реформа суб’єктів базового рівня, громад. Адміністративна реформа позначає делегацію, передачу влади та повноважень громадам у встановлених для них межах територіально, згідно перспективного плану розвитку, що є встановленим Міністерством регіонального розвитку. Також вважається, що децентралізація є економічним засобом, який призводить до економічного зростання, хоча, як було виявлено, сам процес може супроводжуватися такими явищами, як регіоналізація одних територій (збагаченням та укрупненням території в її історико-економічних, територіальних межах), так і периферієзацією інших територій (їх збіднінням та атомізацією). Процес децентралізації є складним процесом як в силуюридичних чинників, так і фінансових, оскільки в різних країнах діють різні підходити в плані організації та фінансування подібних територіальних суб’єктів.
Європейський досвід є актуальним для України, оскільки багато країн Європейського Союзу пройшли через дану реформу.
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook