Он-лайн зустріч із науковцем і дипломатом з нагоди виходу монографії

12 травня 2021, 15:49

Відомий вчений, дипломат, надійний друг України, Аріф Джаміль огли Гулієв, презентував для наукової спільноти 4-й том монографії. Перебуваючи за межами своєї Вітчизни, продовжує жити її життям, радостями і сподіваннями, особливо опікується питаннями боротьби територіальну цілісність як Азербайджану так і України, у книгах пояснює можливості розвиненого і безпечнішого життя народів.
Студенти і викладачі зустрілися для спілкування із професором у zoom.
Книга «Україно-Aзербайджанскіе відносини: право, політики, дипломатія» є підсумком напруженої, двацатілітньої наукової роботи автора. Незважаючи ні на які життєві і громадські, політичні та економічні зміни, професор А. Гулієв продовжує свій впевнений науковий шлях, творить, продуктивно пише і знайомить в своїх роботах читачів зі специфікою україно-азербайджанських відносин, приділяючи увагу правовій складові, відкриваючи таємниці професії дипломата.

Студенти ставили багато питань і отримали змістовну відповідь. Наразі професор готує 5-й том, де буде враховано інтерес сучасних студентів.
Алієв згадав свої студентські часи, а також професійного становлення як дипломата. Тоді на Аріфа Гулієва вплинула постать Гейдара Алієва. Зустріч з Лідером стала початком злету. Спогади професора Аріфа Гулієва зворушили студентів.

Аріф Гулієв людина слова і твердих поглядів. Професор з шаною і теплом згадав особисту зустріч із Г. Алієвим. Як у минулому так і сьогодні Аріф Гулієв впевнено залишається вірним собі й першому враженню, згадує з вдячністю досвід мудрого спілкування, атмосферу та беззаперечні досягнення лідера. «Це велика Людина, беззаперечно, наймудріший з політиків. Його блискучий ораторський талант ідеально поєднувався з умінням чітко і твердо, крок за кроком, слідувати до наміченої мети — Алієв — Дипломат, людина cлова і справи. Такі люди, (я наголошую, щоб кожна літера була великою у згадці про Алієва) такі як Гейдар Алієв дійсно народжуються раз на тисячу років", — розповідає професор Гулієв. "Зауважу не без гордості, що я мав честь неодноразово зустрічатися (1976 г.) з цією великою людиною, і навіть тричі виступати перед ним. Його, тодішнього керівника країни, відрізняли доступність і відкритість для спілкування і в цілому доброзичливе ставлення до людей. Саме Гейдар Алієв затвердив мою кандидатуру і сприяв кар’єрі. Після зустрічі з ним в Ялті він висунув мою кандидатуру на посаду дипломата тодішнього Міністра закордонних справ. Тому, якщо можна так сказати, я вважаю себе його учнем. Кожному бажаю знайти таку мудру людину, котра буде підтримувати мудрим словом і порадою і своїм прикладом, особливо це важливо для студентів", — з гордістю і теплом в голосі поділився погадами вчений і дипломат Аріф Гулієв.

 

 

Олена Совченко,
гурток «Юний журналіст»
(фото з архіву А. Гулієва)

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook