Другий тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт - без призових місць, але задля престижу та рейтингу факультету.

24 квітня 2021 року
он-лайн

21-23 квітня 2021 року на базі Одеського державного аграрного університету, який згідно наказу Міністерства освіти і науки України №1457 від 24.11.2020 р. було призначено базовим вищим навчальним закладом з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 21 «Ветеринарна медицина», відбувся підсумковий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.
Мета конкурсу ‒ розвиток інтелектуального потенціалу талановитої молоді; активізація та підтримка наукової роботи студентів як найважливішого фактору формування фахівців нового типу; стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, участі в наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності; оволодіння ними інноваційними технологіями.

Згідно «Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей», Конкурс проходив у два тури. У першому турі по кожній, визначеній наказом МОН України, галузі знань відбиралися кращі, самостійно підготовлені студентські наукові роботи для участі у другому турі. Другий тур проводився у закладах вищої освіти, визначених МОН України як базові, у лютому-квітні 2021 р. у форматі відео-конференції.
Від факультету ветеринарної медицини НУБіП України на ІІ тур Конкурсу було представлено 6 студентських наукових робіт, з яких 3 роботи за спеціальностю 211 «Ветеринарна медицина» та 3 – за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».


Учасники гуртка, що виконували та підготовку наукових студентських робіт, виконали величезну та кропітку роботу щодо проведення досліджень, отримання результатів, їх опрацювання, оприлюднення у фахових виданнях України та апробації на міжнародних та всеукраїнських конференціях. Результати наукових студентських дослідницьких робіт впроваджено в практику навчального закладу.

Підготовку студентських наукових робіт протягом 2020-2021 навчального року за спеціальністю спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» у підготовці студентських наукових робіт взяли участь кандидат ветеринарних наук доцент Мельник Марія Василівна, доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології: «Вплив фітонцидів деяких рослин на ріст та розвиток грибів роду Aspergillus», доповідала студентка 2 курсу Філіпець Єлизавета; кандидат ветеринарних наук, доцент Таран Тетяна Володимирівна, доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А. К. Скороходька: «Оцінка соняшникової олії високоолеїнового та лінолевого типів за окремими показниками якості», доповідала студентка 1 року магістратури Дзядевич Ірина; кандидат ветеринарних наук, доцент Галабурда Марія Алімівна, доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А. К. Скороходька: «Зміни якості м’яса кролів під час зберігання», доповідала студентка 1 року магістратури Криховецька Тетяна.
Для організації та проведення ІІ туру Конкурсу в Одеському державному аграрному університеті було створено галузеву конкурсну комісію, персональний склад якої затверджений наказом Ректора Університету.
До складу галузевої конкурсної комісії увійшли наукові, науково-педагогічні працівники базового вищого навчального закладу, представники інших вищих навчальних закладів, наукових установ, підприємств, громадських організацій тощо. Кількість представників базового вищого навчального закладу в складі галузевої конкурсної комісії не перевищувала 50% від затвердженого її складу. Від НУБіП членом комісії був доктор ветеринарних наук, професор, директор НДІ здоров’я тварин Засєкін Дмитро Адамович.

Протягом першого етапу ІІ туру Конкурсу галузева конкурсна комісія розглянула подані наукові роботи та здійснила їх рецензування. Одна робота рецензувалася двома рецензентами.
За результатами рецензування було сформовано рейтинговий список наукових робіт, який оприлюднюється.

РЕЙТИНГОВИЙ СПИСОК СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ З ГАЛУЗІ ЗНАНЬ 21 «ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА»  212 «ВЕТЕРИНАРНА ГІГІЄНА, САНІТАРІЯ ТА ЕКСПЕРТИЗА» У 2020-2021 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

 

п/п

Шифр роботи

ВНЗ

Кількість балів

1

Echinococcus

БНАУ

185

2

Біо

МНАУ

175

3

Phyton

НУБіП

174

4

biorisks

НУБіП

173

5

Ridke zoloto

ОДАУ

173

6

Down the rabbit hole

НУБіП

168

7

Таємниця бобрів

СНАУ

160

8

ГАМ

ОДАУ

152

9

Світ мікробів

ЛНУВМ та БТ С.З. Гжицького

145

10

Oleum medicina est

ЛНУВМ та БТ С.З. Гжицького

130

11

Паразитизм

МНАУ

110

12

Профілактика захворювань

МНАУ

95

З науковими роботами учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» у 2020-2021 навчальному році можна ознайомитись на сайті Одеського державного аграрного університету.
21-23 квітня 2021 р. було проведено ІІ етап ІІ туру Конкурсу – підсумкову науково-практичну конференцію. У ній взяли участь роботи, які набрали більшу кількість балів за сліпим рецензуванням.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook