Студенти наукового гуртка «Макроекономічні аспекти економічного зростання в Україні» і співробітники лабораторії біоекономіки взяли участь в онлайн-лекції на тему «Introduction to climate change and its potential effects for Ukrainian agriculture »

12 травня 2021, 16:32
zoom

   12 травня 2021 року за сприяння проєкту Німецько-український агрополітичний діалог (АПД) відбулась онлайн-лекція на тему «Introduction to climate change and its potential effects for Ukrainian agriculture» «Введення до вивчення впливу кліматичних змін на сільське господарство в Україні». Долучилися співробітники навчально-наукової лабораторії економічної теорії та біоекономіки Бутенко В.М. і Коваль О.М. разом зі студентами наукового гуртка “Макроекономічні аспекти економічного зростання в Україні” Марією Таборовець, Олександрою Каминіною та ін.

   На даному заході, лектор Daniel Muller висвітлив взаємовплив змін клімату й агропромислового виробництва на продовольчу безпеку, розкрив можливі стратегії управління ризиками погодних аномалій, запропонував алгоритм розробки політики адаптації до кліматичної кризи. Адже, проблеми кліматичної кризи, яка нині найбільш чутливо проявляє себе глобальним потеплінням, є визначальним фактором для стійкого розвитку в цілому та сфери аграрного виробництва зокрема.

   Особлива увага цієї онлайн-лекції була приділена кліматичній кризі України та її потенційний вплив на сільське господарство. Адже, наша країна є одним із найбільших виробників сільськогосподарських культур, проте механізми формування стратегій управління ризиками змін клімату, адаптація та підвищення стійкості до них, пом’якшення їх впливу у довгостроковій перспективі аграрного виробництва України залишаються поки що дослідженими недостатньо.

   Наостанок, лектор зазначив, що за таких умов, для збереження продовольчої безпеки країни та забезпечення дохідності господарств необхідні дієві заходи з адаптації й пом’якшення негативних впливів погодних катаклізмів. Протистояти викликам мають своєчасно впровадженні стратегії управління ризиками змін клімату, які передбачають адаптивні трансформації на всіх рівнях, спроможні зменшувати людське навантаження на природні ресурси й забезпечувати сталий соціально-економічний розвиток. Особливої актуальності набувають ефективність і своєчасність запровадження аграріями України технологічних та інституціональних інновацій, що вимагає подальших наукових досліджень.

Олена Коваль,

доцент кафедри економічної теорії
Марія Таборовець,

студентка 2 курсу НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook