Відгук на відкриту лекцію завідувача кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Грабовської Інни Вікторівни

25 травня 2021 року

      17.05.2021 р. доц. Дьоміною В.В., доц. Березовою Л.В., ст. викл. Поліщук А.В., ас. Лунгу Ю.К. було відвідано лекцію зі «Спецкурсу з основ укладання галузевих глосаріїв» для студентів V курсу спеціальності «Філологія» на тему «NotionofLexicography. TypesofGlossaries», що була проведена канд. філол. н., завідувачем кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Інною Вікторівною Грабовською.

Лекцію було присвячено теоретичними основами укладання галузевих глосаріїв. Практичною метою лекційного заняття було розвивати у студентів практичні навички і вміння укладання галузевих глосаріїв. Соціокультурною метою заняття було розширювати соціокультурні знання студентів про культурні особливості англомовних країн. Виховна мета лекції полягала у вихованні у студентів позитивного і толерантного ставлення до чужої культури та мови, їх культурних стандартів.
Позитивним аспектом лекції була постійна взаємодія Інни Вікторівни зі студентами як рівноправними партнерами, суб’єктами спільної навчально-пізнавальної діяльності. Постановкою проблемних питань, ознайомленням з історією наукового пошуку, залученням студентів до діалогу, використанням доречної та вмотивованої кількості засобів активізації уваги студентів (риторичних питань, цікавих прикладів, влучних жартів), висловленням власних міркувань Інна Вікторівна стимулювала активність студентів, розвиток їх критичного, творчого мислення.
Лекція характеризувалася чіткою структурою, логічністю, доступністю та аргументованістю викладу матеріалу. Бездоганно оформлена презентація ілюструвала центральні моменти лекції. Лектором були використані прийоми закріплення матеріалу – повторення, запитання на перевірку розуміння, засвоєння, підведення підсумків.
Варто відзначити якість, чіткість, забарвленість та грамотність мовлення Інни Вікторівни. Ще одним схвальним аспектом лекції є уміння Інни Вікторівни триматися перед аудиторією, бачити та відчувати слухачів лекції, встановлювати з ними контакт, створюючи надзвичайно позитивну атмосферу, що свідчить про високий професіоналізм лектора.
Отже, лекція має серйозне наукове підґрунтя, високу інформаційну цінність та професійну спрямованість. Дидактичну мету заняття досягнуто.
Вікторія Дьоміна,
Людмила Березова,
Анжеліна Поліщук,
Юлія Лунгу
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook