Перше присудження ступеня доктора філософії з галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина»

28 травня 2021 року

   27 травня 2021 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради ДФ 26.004.016 Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся захист дисертації Коломак І.О. за темою «Патоморфологічні зміни у голубів при сальмонельозі і ешерихіозі» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина». Це визначна подія для факультету ветеринарної медицини НУБіП України і «перша ластівка» за даною галузю знань, спеціальністю та за ОНП «Заразна патологія тварин».

   Коломак Ігор Олегович – аспірант (PhD) кафедри нормальної і патологічної анатомії та фізіології тварин Полтавського державного аграрного університету. Науковий керівник – Бердник Василь Петрович, доктор ветеринарних наук, професора, завідувача кафедри нормальної і патологічної анатомії та фізіології тварин Полтавського державного аграрного університету.

   Спеціалізована вчена рада ДФ 26.004.016 була створена у кількості 5-ти осіб:

  1. Віталій Недосєков, доктор ветеринарних наук, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Національного університету біоресурсів і природокористування України – голова ради;
  2. Олена Волосянко, доктор ветеринарних наук, старший науковий співробітник Української лабораторії якості і безпеки продукції агропромислового комплексу Національного університету біоресурсів і природокористування України – рецензент;
  3. Володимир Мельник, кандидат ветеринарних наук, завідувач кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Національного університету біоресурсів і природокористування України – рецензент;
  4. Олександр Галатюк, доктор ветеринарних наук, професор, завідувач кафедри мікробіології, фармакології та епізоотології Поліського національного університету – опонент;
  5. Денис Музика, доктор ветеринарних наук, професор, завідувач лабораторії вірусних хвороб птиці Національного наукового центру «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» Національної академії аграрних наук України – опонент.

   Здобувач має 11 наукових публікацій за темою дисертації, з них одна стаття у періодичному науковому виданні іншої держави та три статті у наукових фахових виданнях України.

   Захист дисертації відбувся досить жваво, конструктивно в доброзичливій атмосфері. Ігор Коломак вичерпно давав відповіді на поставлені питання та продемонстував навички готового науковця. Усі члени ради позитивно оцінили роботу Коломак І.О.

   На підставі результатів таємного голосування спеціалізована вчена рада присудила Коломаку Ігорю Олеговичу ступінь доктора філософії з галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина».

   Щиро вітаємо з успішним захистом дисертації Ігоря Олеговича та його наукового керівника – Бердника Василя Петровича.  Бажаємо Ігорю Олеговичу подальших успіхів у роботі на його рідній кафедрі нормальної і патологічної анатомії та фізіології тварин Полтавського державного аграрного університету, на якій він навчалася як аспірант (PhD), і зараз, після захисту дисертації, працюватиме асистентом.

Гарант освітньо-наукової програми «Заразна патологія тварин»,
д.вет.наук, Марина Галат
Асистент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології
Максим Жуковський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook