Безперервне навчання: травневий курс лекцій Йозефа Боллага на тему «Історія фінансування тероризму»

5 травня 2021, 16:41

Аспірантка кафедри філософії та міжнародної комунікації Шеховцова-Бурянова Вікторія прослухала травневий курс лекцій Йозефа Боллага на тему «Історія фінансування тероризму».
В рамках ініціативи Почесного консула України у швейцарському кантоні Цуг, доктора Honoris Causa Національного університету «Одеська юридична академія» Йозефа Боллага з 5 по 19 травня 2021 року відбулася серія лекцій англійською мовою на тему «Історія фінансування тероризму» серед студентів та молодих вчених.

Доктор Й. Боллаг є засновником, власником і керівником юридичної фірми «Dr. J. Bollag & Cie», яка з 1978 року пропонує глобальні послуги в області комерційного права і суміжних дисциплін.

Тероризм, на жаль, став невід’ємною частиною політичних і економічних процесів в світі, і представляє все більш значну загрозу громадській і національній безпеці. Із одиничних проявів він перетворився в масове явище. Будучи різновидом організованої злочинності, які занурюються корінням в потужну тіньову економіку, тероризм може поставити під сумнів весь процес подальшого розвитку людства.

Доктор Боллаг розповідав про особливості історичного розвитку фінансування тероризму, відмивання коштів, тероризм скрізь призму недержавних організацій, а також державне фінансування тероризму, згадуючи так званий список держав, які, відповідно до офіційної позиції державного департаменту США, надають підтримку актам міжнародного тероризму.

Також, Йозеф Боллаг висвітлив як саме відбувається фінансування та основні методи фінансування тероризму, а також, фінансування терористів через організації та приватні особи терористичного фронту.

 

Вікторія Шеховцова-Бурянова
аспірантка кафедри філософії та міжнародної комунікації

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook