Виїзне заняття аспірантів факультету харчових технологій в українську лабораторію якості і безпеки продукції НУБіП України

2 червня 2021 року
НУБіП України, Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК

     Важливою складовою у підготовці фахівців у НУБіП України є практичне навчання.  Керівництво факультету постійно забезпечує проведення навчальних та виробничих занять для аспірантів та студентів. Так, 1 червня 2021 року для аспірантів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК було проведене виїзне заняття на базі лабораторії якості і безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України.

    Сьогодні, якість  є основною вимогою конкурентоспроможності продукції та просування її на вітчизняному та світовому ринках. Звертаючись до лабораторій відповідної галузі акредитації замовник бажає отримати достовірні, об’єктивні та точні результати, адже випробування це чи не найефективніший спосіб перевірки якості та безпечності продукції. Політика акредитованих випробувальних лабораторій спрямована на  гарантування того, що результати проведених випробувань продукції в заявленій галузі акредитації відповідають вимогам стандартів на цю продукцію і незалежні від виробників і споживачів.

 

     Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК акредитована Національним агентством з акредитації України у відповідності до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2019. Політика у сфері якості лабораторії передбачає науково-методичний супровід діяльності з управління якістю та безпечністю харчової продукції, сільськогосподарської  сировини та об`єктів навколишнього середовища, аналізу ризиків АПК, шляхом випробування, експертизи. Моніторингу продукції в ланцюгу «від поля до столу», що створює умови для формування ринку безпечної та якісної продукції для споживача.

    Приємно відзначити, що в ході проведення заходу аспіранти цікавилися методами досліджень, обладнанням та інноваційними тенденціями галузі, задавали чимало питань на які вони отримували фахову, ґрунтовну відповідь.

      Проведення таких виїзних занять підвищує інтерес аспірантів до обраної спеціальності. Вони одержують практичні навики, що сприяє підвищенню якості спеціалістів, яких готують в НУБіП України.

     Враховуючи особливості діяльності лабораторії, цінну інформацію і практичний досвід, який отримали майбутні науковці хочеться висловити щиру подяку керівництву лабораторії в особі директора Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Валентини Корнієнко, начальнику науково-організаційного відділу методичної роботи, старшому науковому співробітнику Олені Волосянко та молодшому науковому співробітнику відділу впровадження систем управління, стандартизації та метрології Олександру Блохіну.

 

 Тетяна Розбицька,

асистент кафедри стандартизації та

сертифікації с/г продукції

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook