Навчальну практику студентів проводимо на виробництві

16 червня 2021 року

Нині студенти факультету ветеринарної медицини проходять навчальну практику в умовах виробництва. 3 група студентів ОС "Магістр", 4 курсу, 211 спеціальності "Ветеринарна медицина" із задоволенням відпрацьовувала навички, отримані під час навчання, в умовах агропродовольчого ринку "Володимирський". Завідувач лабораторії ринку Климчук Галина Андріївна ознайомила студентів з роботою лабораторії, основними нормативно-правовими актами, згідно яких проводять дослідження м'яса, молока, меду, риби, рослинних харчових продуктів.
Студенти впевнилися в тому, що навички, яких вони набули на заняттях в університеті знадобляться їм у майбутній роботі, вони впевнилися у тому, що методи, запропоновані для досліджень харчових продуктів в умовах кафедральної навчальної лабораторії є сучасними і актуальними у діяльності лікаря ветеринарної медицини. Також студенти провели деякі дослідження в умовах лабораторії агропродовольчого ринку. Відповідальними викладачами за проведення практики з "Гігієни харчових продуктів" були доцент Таран Т.В. та асистент Гриб Ю.В.

Також цікавим був день практики студентів 2 курсу з дисципліни "Екотрофології" (212 спеціальність "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза") в умовах Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») утвореного постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2003 року № 1337.
Студенти були ознайомлені з основними положеннями Закону України «Про стандартизацію», який набрав чинності 03.01.2015 року, і створює передумови наближення національної системи стандартизації до міжнародних і європейських норм та правил, а також реалізації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, зокрема в частині здійснення необхідної адміністративної та інституційної реформ. Відповідно до частини першої статті 11 Закону, Мінекономрозвитку було утворено національний орган стандартизації (далі — НОС), який розпочав свою діяльність 03.01.2015.
Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1163 «Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації» функції НОС виконує державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (далі – ДП «УкрНДНЦ»).
Студенти прослухали лекцію про національні стандарти у сфері харчового законодавства, яку прочитала фахівець ДП «УкрНДНЦ» Кохан Світлана Василівна. Відповідальними за проведення навчальної практики від НУБіП України були доценти Таран Т.В. та Галабурда М.А.

 

Тетяна Таран, доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф.А.К.Скороходька
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook