Неймовірне місто Вилкове

24 травня 2021 року

Сьогодні, 24.05.2021 п’ята група першого курсу факультету аграрного менеджменту кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту з наставником Биховченко В.П. віртуально відвідали неймовірне місто Вилкове.

 

Місто Вилкове в Одеській області, яке також відоме під назвою «Українська Венеція», було засноване в першій половині XVIII століття старовірами, які бігли від релігійних переслідувань після розколу російської ортодоксальної церкви.

Головна особливість міста полягає в тому, що більша його частина побудована на воді: замість вулиць тут канали (єрики), а замість гондол - моторні човни. У кожної сім'ї є човен - це основний транспорт в тамтешніх краях. Через канали тут перекинуті дерев'яні містки, які при необхідності перетворюються в «розвідні мости», якщо по каналу йде вантаж. У всьому Вилкове налічується 46 км каналів, 72 острова і 1,5 тисячі човнів.

  

Під час подорожі ми побували в дунайському біосферному заповіднику – величезний природно-біосферний заповідник площею 47 000 га, в якому мешкає більше половини всіх видів птахів населяють Україну, а також побували на дунайській дельті – ще одне унікальне природне місце, яке ще називають «нульовий кілометр». Це єдина збережена в Європі жива дельта річки, яка продовжує розвиватися. У травні сюди прилітають пелікани, а в решту часу тут можна побачити лебедів, чапель, бакланів і величезна різноманітність інших птахів.


Биховченко В.П., к.е.н.,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Жуленко Катерина, староста групи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook