МАЙБУТНЄ ЗА «СИСТЕМАМИ ЦИФРОВОГО УПРАВЛІННЯ СТАДОМ»

23 червня 2021, 9:19

    В рамках реалізації німецько-українського проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» (FABU), за координації Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» 16 та 17 червня 2021 року пройшов вебінар «Системи цифрового управління стадом».

      Учасниками семінару стали викладачі технікумів, коледжів та закладів вищої освіти України.

    Національний університет біоресурсів і природокористування України представляли завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Сергій Рубан та професор кафедри Андрій Гетя.

     Відкрили семінар керівник проєкту FABU Ханс Георг Хассенпфлюг та директорка НМЦ вищої та фахової передвищої освіти Тетяна Іщенко, які відмітили необхідність проведення таких заходів для постійного удосконалення знань викладачів і студентів в освітянських закладах України.

     Модератором семінару виступив доктор Віктор Йозеф, який висвітлив необхідність діджиталізації (цифрова трансформації процесів виробництва та економіки) в тваринництві.

          Представниця dsp-Agrosoft Тереза Румпхорст розповіла про застосування програми GmbH HERDEplus для менеджменту стада.

     Також на семінарі було висвітлено інформацію-огляд комп’ютерних програм, які використовуються для ведення обліку та керування виробничими процесами (балансування раціонів, оцінка та організація відтворення, економічна оцінка виробничих процесів, виконання робочих протоколів тощо), що дає можливість оперативного та вірного прийняття рішень в тваринництві.

      Представник Нідерландської компанії Uniform-Agri в Україні Павло Паламарчук, представив комп’ютерну програму, яка застосовується для управління молочним стадом та виробничими процесами на 152 фермах України, та допомагає менеджерами керувати багатьма процесами.

      Обговорено питання щодо інсталяції програми Uniform-Agri в закладах вищої освіти для підготовки майбутніх фахівців світового рівня.

Завідувач кафедри генетики,
розведення та біотехнології тварин
Сергій Рубан

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook