Захист дипломних проєктів на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка

23 червня 2021 року

     Випускники освітньої програми підготовки бакалаврів спеціальності 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології 16 - 19 червня 2021 р. захищали свої дипломні проєкти, а це завжди хвилюючі моменти як для студентів, так і їх керівників. Очолював екзаменаційну комісію, уже не вперше, випускник кафедри, а нині Президент асоціації «Теплиці України» Євгеній Чернишенко, знаний в Україні й за її межами фахівець технологій закритого ґрунту.
     Дипломні проекти бакалавра за традицією були пов’язані із базами практичного навчання студентів, що вимагає використання отриманих теоретичних знань для вирішення практичних завдань виробництва. І в цьому році студенти здивували екзаменаційну комісію своїми рішеннями. Так Андрій Подольський і Роман Поліщук, які останній рік навчались і працювали в компанії ДТК, використовуючи принципи дуального навчання, за дорученням компанії розробили фрагменти автоматизації цифрової підстанції та пристрою для випробувань предметів захисту від високої напруги. Дмитро Косогор, Назарій Губиш розробили цікаві системи автоматизації складних біотехнічних об’єктів, що також отримало схвальні оцінки екзаменаційної комісії.

    Важливою складовою дипломних проектів автоматників є створення імітаційних моделей об’єктів автоматизації. І в цьому році переважна більшість студентів випускового бакалаврського курсу продемонструвала відмінні та добрі знання щодо використання програмних середовищ MATLAB, MathCad, що застосовуються для побудови таких моделей.
    Роль керівника дипломного проєкту важко переоцінити. І в цьому році зазначене проявилось в повній мірі. До керівників, які попрацювали в цьому році найкраще слід віднести ст. викладача Анатолія Руденського, доцентів Аллу Дудник, Тарас Лендєл. Їх підопічні продемонстрували найкращі дипломні проєкти, використовуючи сучасні методи автоматизації на основі використання програмованих логічних контролерів, що й відзначила екзаменаційна комісія.
    Захист дипломних проектів бакалавра пройшов в доброзичливій робочій атмосфері, що позитивно вплинуло і на його результати.
    Від імені кафедри автоматики та робототехнічних систем вітаємо наших студентів із успішним захистом дипломних проектів та бажаємо вдалого вступу у магістратуру!

Доцент кафедри АРС д.т.н. Ігор Болбот
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook