Книги менеджеру, який хоче розвиватися!

30 червня 2021 року

Дорогі наші бакалаври! Ми пишаємося кожним з вас!

Ми впевнені, що навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України обов’язково запам’яталося вам яскравим студентським життям. Адже тут ви набули колосального життєвого і професійного досвіду, отримали якісну європейську освіту і знайшли своїх друзів на все життя.

Гарно провести літо – це запорука енергійного навчання. Зарядіться позитивними емоціями. Спробуйте обов’язково в літку організувати відпочинок на природі: море, річка, озеро, ліс або просто гуляйте парком. Адже впродовж навчання не легко знайти час для себе. І щоб було ще цікавіше, візьміть із собою родину, друзів та обов’язково домашніх улюбленців.

А для того, щоб літо було продуктивним, ми нагадуємо, вже незабаром вступ до магістратури. Це чудовий час для визначення своїх цілей у житті. Щоб повернутися у вересні до навчання сповненими сил та натхненням. Ми підготували для вас добірку матеріалів для знайомства з предметами, які викладають для студентів магістерської програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

З метою впровадження сучасних підходів управління проєктами, ознайомлення з методами і умовами ефективної організації стартап-проєктів у програму навчання включено дисципліну «Креативні технології в управлінні проектами Start-Up». Курс розроблений для розуміння основних принципів побудови стартап-екосистеми; оволодіння практичних прийомів критичного мислення і дизайн-мислення, для визначення ефективних бізнес-ідей; вміння працювати в команді, розробляти бізнес-модель стартапу і підготувати власний проєкт для залучення фінансування.

Нам важко самостійно рушити з мертвої точки. Причини можна називати різні, але вони однакові для всіх: вихід із зони комфорту, відсутність прогресу, рутина або невизначеність. Тому, щоб ближче познайомитися з програмою навчання, пропонуємо вам познайомитися з підбіркою книг, які заряджають не лише емоційно, а ще й інтелектуально допоможуть підготуватися до навчального курсу.


Аналітична культура. Від збору даних до бізнес-результатів.
Карл Андерсон

 Про автора. директор по аналітиці в Warby Parker (Нью-Йорк). Він захистив кандидатську дисертацію. з математичної біології в Університеті Шеффілда. У книзі він зібрав основні результати інтерв’ю аналітиків і вчених та опрацьованих практичних кейсів.

Ця практична книга покаже вам, які процеси необхідно впровадити на всіх етапах управління, щоб створити ефективну культуру роботи з даними.
Карл Андерсон розповідає про аналітичний ланцюжок створення вартості, який може допомогти вам в побудові дієвих, ефективних бізнес-моделей.


Принципи. Життя і робота
Рей Даліо

Про автора. Представник середнього класу з Лонг-Айленду. У свої 26 років заснував інвестиційну фірму Bridgewater Associates. Першим офісом була одна з кімнат його орендованої квартири. Компанія Bridgewater Associates стала п'ятою за величиною приватною компанією в Америці (за даними Fortune). Рею вдалося створити унікальну корпоративну культуру. Основними її принципами є: впровадження меритократії ідей, заснованих на абсолютній чесності, прозорості та принципі прийняття рішень на основі компетенцій.

Рей Даліо вважає, що більшість людей і компаній можуть використовувати його принципи для досягнення своїх цілей. Він переконаний в тому, що він досяг успіху не тому, що особливий, а тому, що його успіх став результатом використання принципів, які він сформулював, як результат засвоєних уроків зі своїх помилок. Тому ці принципи можуть бути корисні і для більшості людей.


Легко не буде. Антикризовий менеджмент на практиці
Бен Хоровіц

Про автора. Бен Хоровіц: бізнесмен, інвестор, письменник, блогер. Він є людиною, яка встигла побувати співзасновником і генеральним партнером венчурної компанії Andreessen Horowitz, яка інвестувала в Airbnb, Facebook, Pinterest, Twitter та інші компанії, а також веде блог, який читають 10 мільйонів чоловік. У 1999 році він і його партнери заснували Loudcloud, щоб надавати послуги хостингу додатків для Ford Motor Company, Nike, Gannett, News Corporation і інших клієнтів. У 2002 році компанія була перетворена в компанію з розробки програмного забезпечення Opsware, і Бен став президентом і генеральним директором. У 2007 році HP придбала Opsware за 1,6 мільярда доларів.

Багатьом подобається думати про те, як чудово мати бізнес. Одиниці припускають, що це дуже складно. Бен Хоровіц вказує на повсякденні проблеми, з якими стикаються лідери, і пропонує рішення, засновані на власному досвіді з управління, продажу, консультування та інвестування в стартапи.
Книга наповнена авторським гумором і відвертими діловими висловлюваннями. Буде корисно як досвідченим підприємцям, так і тим, хто тільки починає свій перший бізнес.


П’ята дисципліна. Мистецтво і практика організації, що самовдосконалюється
Пітер Сенге

Про автора. Директор і засновник Центру організаційного навчання в Школі менеджменту Слоуна (міжнародна бізнес-школа при Массачусетському технологічному інституті в Кембриджі США штат Массачусетс), автор концепції «The Learning Organisation», професор Массачусетського технологічного інституту, автор книг по бізнесу, в тому числі «П’ята дисципліна» стала класичною.

Пітер Сенге виділяє п’ять ключових складових успіху організації: постійне вдосконалення кожного співробітника; інтелектуальні моделі; спільне бачення; навчання команди; системне мислення менеджера. У книзі наведено безліч прикладів для роздумів. Її не можливо осилити з першого разу. Вона може стати вашою настільною книгою для розвитку, як лідера.


Scrum. Революційний метод управління проектами
Джефф Сазерленд.

Про автора. Джефф Сазерленд є радником венчурного фонду OpenView Venture Partners, директором Scrum, Inc. і автором однойменної методики Scrum. Цю техніку управління він розробив у 1993 році, а в кінцевому варіанті була допрацьована, разом із Кеном Швабером, у 1995 році.

Методологія управління проєктами Scrum використовувалася і використовується компаніями-розробниками програмного забезпечення. Але Сазерленд побачив, що її можна адаптувати і для інших галузей.
Історики майбутнього можуть розділити прогрес людства чіткою лінією: «до Scrum» і «після», настільки ця методика є революційною. Вона є базовою в більшості компаній світу, але тепер вона доступна кожному, хто займається складними проєктами.

Ну ось, тепер ви маєте обрати з чого почати. Головне, що потрібно зробити зпочатку, це визначити план знайомства з книгами. Він може бути різним, і це нормально. Просто маємо ставити конкретну ціль на кожен місяць та розподіляємо на тижні. Опрацьовуйте книги одну за одною, не спішіть, обдумуйте. Це буде базою для вашого навчання. Таким чином ви отримуєте конкретний покроковий план дій і єдине, що залишається – почати рух.

Давайте зробимо це літо дійсно проривним в житті! Навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» буде якісним продовженням вашого життєвого шляху!

Інвестуйте в свою освіту сьогодні для успішного і безпечного майбутнього завтра!


Віталій Гаврилюк,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook