РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ НАУКОВОГО ГУРТКА «БІОХІМІЯ ГІДРОБІОНТІВ»

1 липня 2021 року

Гурток «Біохімія гідробіонтів» передбачає поглиблене вивчення особливостей хімічного складу, структури, перетворення речовин і енергії, що відбуваються в організмі гідробіонтів, бiохiмiчних процесiв при дозрiваннi, зберiганнi та технологiчних переробках рибопродуктiв, опанування хiмiчними методами визначення біохімічного складу тканин і оцiнки якостi та свiжостi сировини.
18-20 квітня 2021 р. члени наукового гуртка «Біохімія гідробіонтів» взяли участь у VIII Міжнародній науково-практичній конференції «PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT». Студенти підготували тези доповідей під керівництвом кандидата біологічних наук, доцента кафедри біохімії і фізіології тварин імені акад. М. Ф. Гулого Ольги Тупицької.
Кожен обрав той напрямок роботи конференції, який найбільше відповідав ітрересам гуртківців. Роботи були подані до секцій «Біологічні науки». Усі члени наукового гуртка «Біохімія гідробіонтів» отримали сертифікати про участь у III Міжнародній науково-практичній конференції «PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT» і їхні роботи опубліковані у збірнику матеріалів конференції:

Ткаченко М.С. Sparc - білок, що відповідає за міцність і стійкість сухожиль // Материалы VII Международной научно-практической конференции “PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT”, 21-23 марта 2021 года Киев, Украина. – Київ, 2021. – С. 110–111
Сметанка О.П. Вплив гормонів на емоційний стан людини // Материалы VII Международной научно-практической конференции “PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT”, 21-23 марта 2021 года Киев, Украина. – Київ, 2021. – С. 101–102
Панченко В.А. Реакція Маяра при переробці молока та вплив продуктів реакції на організм людини // Материалы VII Международной научно-практической конференции “PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT”, 21-23 марта 2021 года Киев, Украина. – Київ, 2021. – С. 92–93
Охрімчук О. Р. Вплив глюкози і лактози на стан шкіри людини// Материалы VII Международной научно-практической конференции “PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT”, 21-23 марта 2021 года Киев, Украина. – Київ, 2021. – С. 90–91
Кулачок А. П. Вплив вітаміну Е на організм // Материалы VIIІ Международной научно-практической конференции “PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT”, 18-20 апреля 2021 года Киев, Украина. – Київ, 2021. – С. 74–75
Ткаченко М.С. Історія відкриття антимікробних пептидів // Материалы VIIІ Международной научно-практической конференции “PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT”, 18-20 апреля 2021 года Киев, Украина. – Київ, 2021. – С. 90–91
Панченко В.А. Фіторемедіація як біохімічний метод очищення води // Материалы IХ Международной научно-практической конференции “PRIORITY DIRECTIONS OF SCIENCE AND TECHNOLOGY DEVELOPMENT”, 16-18 мая 2021 года Киев, Украина. – Київ, 2021. – С. 76–77

За світний період були проведенні засідання наукового гуртка «Біохімія гідробіонтів»:
Вересень 2020 року. Виступила студентка факультету тваринництва та водних біоресурсів Целік К. з доповіддю «Вплив абіотичних факторів на організм прісноводних риб»
Жовтень 2020 року. Виступив студент факультету тваринництва та водних біоресурсів Слізінський О. з доповіддю «Морфофізіологічні адаптації різновікових груп Cyprinus carpio L. за несприятливої дії еклогічних факторів»
Листопад 2020 року. Виступила студентка факультету тваринництва та водних біоресурсів Меркулова В.. з доповіддю «Проблеми і розвиток досліджень екологічного стану гідросистем України в аспекті імплементації директив ЄС в галузі довкілля»
Грудень 2020 року. Виступив студент факультету тваринництва та водних біоресурсів Парінов К. з доповіддю «Якісні реакції виявлення токсичних елементів у тканинах гідробіонтів»
Лютий 2021 року. Виступив студент факультету тваринництва та водних біоресурсів Бояр О. з доповіддю «Методи гідроеклогічних досліджень поверхневих вод»
Лютий 2021 року. Виступив студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Ткаченко М. з доповіддю «Кількісне визначення пігментів м’яса: оксигемоглобіна, гемоглобіна, метгемоглобіна»
Березень 2021 року. Виступила студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Сметанка О. з доповіддю «Контамінанти м’яса і м’ясних продуктів»
Квітень 2021 року. Виступила студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Охрімчук О. з доповіддю «Біохімічні властивості тканин гідробіонтів»
Травень 2021 року. Виступила студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Кулачок А., Панченко В. з доповіддю «Фізичні, фізико-хімічні і структурно-механічні властивості м’яса і м’ясних продуктів»
У цьому році у зв’язку з пандемію COVID-19, конференція пройшла виключно дистанційно і засідання гуртка проводяться в online форматі. Проте це не я перешкодою для студентів і викладачів налагодити тісне спілкування і крок за кроком йди до нових звершень в пізнанні науки біохімії.

К.б.н., доц. Ольга Тупицька


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook