Навчальна практика з агрохімії студентів 2 курсу ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка»

5 липня 2021 року

Традиційно у студентів агробіологічного факультету розпал літнього періоду визначається проходженням навчальних практик як практичної складової у підготовці фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Агрономія».

      Так, згідно робочого навчального плану була проведена навчальна практика з агрохімії для студентів 2 курсу 3-ї і 4-ї груп доцентом Оленою Літвіновою і асистентом Ігорем Бордюжею на базі ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка.

    За період проходження практики студенти мали змогу детально ознайомитись із особливостями рослинної діагностики сільськогосподарських культур господарства за використання різних підходів. Побувавши у полі з викладачами студенти засвоїли основні принципи відбору рослин для проведення діагностики, мали змогу кожен особисто долучитися до цього процесу.

      З неабияким захопленням студенти ввірених нам груп долучилися до хімічної діагностики із використанням портативних приладів із визначення вмісту основних елементів живлення, а ще – біометричної для різних культур. За словами студентів, під час захисту звітів зазначили, що вони одержали значний досвід у питаннях визначення якості посівів, а також можливості усунення небажаних наслідків дефіцитів основних елементів у рослині.

     

       Гарним завершенням робочих днів традиційно у ввечері були змагання між студентами із гри у баскетбол і пінг-понг.

 

Олена Літвінова

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна,

 Ігор Бордюжа

асистент  кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook