УЧАСТЬ ЛАБОРАТОРІЇ БІОЕКОНОМІКИ НУБІП УКРАЇНИ В ІНФОРМАЦІЙНИХ ЗАХОДАХ HORIZON EUROPE 2021

9 липня 2021, 12:26
zoom

    Під егідою НКП НУБіП України "Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment (including related missions and partnerships)/«Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)" Горизонт Європа і за сприяння доктора біологічних наук Лілії Калачнюк співробітники лабораторії біоекономіки професор Микола Талавиря і доцент Олена Коваль взяли участь в інформаційних днях HORIZON EUROPE.
   6-7 липня 2021 року Європейська комісія та Європейське виконавче агентство з досліджень (REA) організували захід кластеру MSCA European Green Deal для дослідження інновацій, які можуть допомогти досягти мети кліматичної нейтральності. На заході проаналізовано проєкти, що фінансуються в рамках Дій Марії Склодовської-Кюрі (MSCA), а також інші науково-дослідні та інноваційні ініціативи в межах компетенції Генерального директорату Європейської комісії з питань освіти, молоді, спорту та культури (DG EAC).

   7-8 липня 2021 року у рамках Horizon Europe відбулися інформаційні дні успішного написання проєктів. Програма досліджень та інновацій 2021-2027 Кластер 6 «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище» має на меті зменшити деградацію навколишнього середовища та подолати зменшення біорізноманіття на суші, водах та океанах шляхом трансформаційних змін. Розглянуто основні акценти збереження і ефективного використання природних ресурсів, продовольчої безпеки, сільського господарства, рибного господарства, аквакультури, продовольчих систем, економіки замкнутого циклу, стійкої біоекономіки та лісового господарства.

   Результативною також стала віртуальна брокерська подія Horizon Europe кластера 6: Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище, яка відбулась 9 липня 2021. Серед зареєстрованих 2017 дослідницьких центрів, університетів, приватних компаній (включаючи МСП та великі компанії), муніципалітетів, асоціацій і Федерацій, органів державної влади та урядових організацій з 65 країн Україна представлена 15 профайлами учасників. Ми отримали можливість обговорити та вдосконалити свої ідеї проєкту з потенційними партнерами, налагодити співпрацю та приєднатись до консорціумів Horizon Europe. Тематична спрямованість бокерської події була зосереджена на викликах 6 кластера: біорізноманіття та екосистемні послуги; справедливі, здорові та екологічно чисті системи харчування від первинного виробництва до споживання; економіка замкнутого циклу та сектори біоекономіки; чисте довкілля і нульове забруднення; земля, океан та вода для збереження клімату; стійкі, інклюзивні, здорові та зелені сільські, прибережні та міські громади; інноваційне управління, екологічні спостереження та цифрові рішення на підтримку Зеленої угоди.

Олена Коваль,

доцент кафедри економічної теорії

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook