Набуття фахових компетентностей під час навчальної практики з біржової діяльності бакалаврами спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

26 червня 2021 року

    У відповідності до навчального плану ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» для ОС Бакалавр з 1 по 3 курс передбачено різні види навчальних та виробнича практик. Така особливість дозволяє забезпечити формування практичних навиків та фахових компетентностей з обраного фаху.

    Для бакалаврів 3 курсу у 2 семестрі передбачено проходження навчальної практики з біржової діяльності. Проходить вона на базі Навчально-науково-виробничої лабораторії з біржової діяльності і торгівлі.

Навчально-науково-виробнича лабораторія з біржової діяльності і торгівлі функціонує на кафедрі з 2007 р. Вона була започаткована у співпраці з одним з найбільших наших роботодавців – Аграрною біржою. Саме завдяки Аграрній біржі було профінансовано відкриття комп’ютерного класу та оснащеного найновішою матеріально-технічною базою.

Упродовж десятиліть кафедра на базі ННВЛ біржової діяльності і торгівлі проводила навчально-практичні курси для брокерів біржового товарного ринку за участі Аграрної біржі.

Сьогодні наші студенти мають можливість долучатись до віртуальних торгів  на таких світових біржових ринках як CME, NYSE, NASDAQ, а також «Української біржі» та «Української енергетичної біржі», тощо. До навчального процесу досить часто залучаються топові фахівці з біржової торгівлі як вітчизняного, так і міжнародного рівня.

 

Програма навчальної практики передбачає упродовж 2 тижнів проведення аналітичного дослідження відібраного для інвестицій пакету біржових інструментів. Серед них можуть бути як акції, так і деривативи на товарні та фінансові активи. В умовах наближених до реалій, студенти щоденно здійснюють фундаментальний аналіз обраних інструментів та формують графіки з технічними індикаторами.

    Вкінці навчальної практики всі мають можливість розрахувати відносну величину прибутку чи збитку, яку приніс їх інвестиційний портфель. Бакалаври 3 курсу в 2021 році успішно пройшли навчальну практику та захистили підготовані звіти.

Навчальна практика з біржової діяльності також в цьому році передує виробничій практиці бакалаврів 3 курсу. Маємо нагоду підготуватись до набуття практичних навиків на базі підприємств.

Сергій Додачко, бакалавр 3 курсу

Валентина Яворська,

гарант ОПП «Підприємництво, торгівля

та біржова діяльність» ОС «Бакалавр» 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook