Дмитро Афанасіївський: моя мрія – журналістика, моя мета – НУБіП України

19 липня 2021 року
НУБіП України

Журналістика ‒ професія, яка десятки років поспіль привертає до себе увагу абітурієнтів зі всієї країни. Вона зачаровує своєю унікальністю та можливостями в майбутньому. Дмитро став тим, для кого ця професія набула статусу мрії, а згодом і мети.

‒ Дмитро, розкажи про себе: про свої захоплення, про своє світосприйняття.
Якщо чесно, то такі прохання змушують замислитись, оскільки точного переліку хобі я надати не можу, то просто трохи розповім про себе.
Мене звати Дмитро Сергійович Афанасіївський, я закінчив Новоайдарську гімназію, маю мету ‒ вступити на спеціальність «Журналістика» до НУБіП України. Усе своє життя я захоплювався книгами та їх написанням, мистецтвом, музикою та спортом. Останнім я ніколи не займався професійно, але завжди обожнював фізичні вправи. Моє захоплення музикою не можна назвати хобі, оскільки я люблю тільки слухати або наспівувати її. Щодо мистецтва, то тут посерйозніше, я дуже часто ходжу до галерей, та стежу за всіма новинами у світі мистецтва. Любові читання книг навчив мене тато, він мав свою невелику бібліотеку, у якій зберігав усі книги від 1950 і до сьогодення. Я пам'ятаю, як у дитинстві доволі часто, потай від батьків, ходив у бібліотеку й переглядав купу книжок. Мої найулюбленіші «Бояриня» і «Лісова пісня» Лесі Українки. Саме вона стала поштовхом, для мого подальшого читацького шляху. Трохи згодом до мене прийшла ідея писати свої книжки, але через певний час я зрозумів, що бути письменником дуже важка, а іноді й невдячна справа. Пізніше, протягом декількох років, я став помічати за собою зацікавленість у новинах, статтях та телепередачах. І моя мрія стати письменником перетворилася в мету бути професійним журналістом. Останні два роки я активно треную свою вимову перед камерою, пишу невеликі статті ‒ для себе, аби навчитися правильно і цікаво це робити.

 ‒  Що для тебе означає журналістика?
‒ Я впевнений, що журналістика – одна з найцікавіших професій, жоден інший різновид людської діяльності не дає такої можливості для самореалізації. Це одна з найбільш публічних професій, яка дозволяє максимально швидко з найменшими витратами зробити з себе «зірку», не залежно від когось іншого. А ще, однією з найпрестижніших переваг цієї професії є можливість співпрацювати з відомими людьми. Я вважаю, що завдяки цьому можна відкрити для себе багато цікавих речей та поширити свій світогляд.

 Розкажи будь ласка, а чому ти обрав саме наш університет?
 Насправді про НУБіП я дізнався відносно нещодавно і одразу запалав бажанням вступити сюди. Я два рази вже був на дні відкритих дверей гуманітарно-педагогічного факультету і мене вразило ставлення адміністрації та викладачів до студентів й абітурієнтів. Усі питання, які я ставив, були обговорені і чітко окреслені, я гадаю, що всі люблять такий підхід. До того ж однією з найпріоритетніших причин мого вступу стала можливість отримання подвійного диплома. Я вважаю, що така можливість є дуже корисною для журналіста, оскільки ця професія вможливлює відрядження за кордон, а там знання великої кількості мов і подвійного диплома пріоритетні.
А ще однією з особливостей цього університету є природа, яка зачаровує.

 Чи маєш ти вже плани на майбутнє після отримання диплома?
 Так, і їх дуже багато. Проте для початку я маю на меті отримати професійну освіту та стати кваліфікованим фахівцем, який буде долати труднощі так, як мене навчать тут, в університеті.

 

Розмовляла Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook