Виробнича практика студентів ОС «Магістр» програми «Охорона і захист лісу» кафедри лісівництва – результати

25 серпня 2021, 16:32
Кафедра лісівництва, ННІ ЛіСПГ, НУБіП України

    Виробнича практика студентів освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня зі спеціальністю 205 Лісове господарство є обов'язковою і невід'ємною складовою частиною навчально-виховного процесу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Вона передбачена навчальним планом підготовки фахівців і формування у майбутнього фахівця професійних практичних знань, закріплення набутого досвіду та безпосередня практична підготовка до самостійної високоефективної роботи, а також вивчення ринку праці у відповідності до сучасних вимог і плануванні подальшої реалізації своїх професійних умінь.
     Сьогодні, 25 серпня, на он-лайн засіданні кафедри лісівництва здобувачі ОС «Магістр» представили результати проходження виробничої практики.
Завданням практичної підготовки фахівців у галузі лісового господарства протягом всього терміну навчання в університеті є формування фахових здібностей студентів на базі одержаних теоретичних знань відповідно до основних завдань професійної діяльності лісівника. Виходячи з цього, виробнича практика організовується в формі виконання студентом визначеної програми практики, обсягів практичних робіт, що дозволяє оптимально поєднати теоретичне навчання студентів з набуттям практичних умінь і навичок протягом усього періоду навчання. Виконання програми технологічних практик бакалаврів і магістрів має збігатися із одержанням необхідних експериментальних та виробничих даних, які можуть бути використані під час написання курсових робіт (проектів) та випускних дипломних робіт (проектів).

      Виробнича практика – період поглиблення і розвитку професійних знань і вмінь із лісового господарства задля апробування на виробництві здобутих знань і максимально їх поліпшити у сфері лісового господарства. Тож, і бази практики мають бути відповідними –студенти проходили практику на підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України.

      У період практики студенти набули теоретичних та практичних навичок в напрямках діяльності кафедри, зокрема, вивчення класів пожежної небезпеки насаджень та їх фітосанітарного стану. Під час практики студенти досягли наступних результатів: набули умінь і навичок керівництва та технології проведення основних лісогосподарських робіт, ознайомились із встановленим порядком оформлення відповідних документів, які завершують проведені роботи, щомісячною звітністю лісництва, зібрали необхідні дані та польовий матеріал для написання дипломної роботи.

 

Наставник групи,
доц. Пузріна Н.В.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook