Інформаційна культура: що це? Для студентів 1 курсу 8 групи АБФ працівники бібліотеки НУБіП провели семінар

15 вересня 2021 року

   У сучасному світі іноді досить складно розібратись з потоком інформації, знайти потрібний матеріал, особливо, якщо ти - студент-першокурсник, який мало не кожного дня пише твір, готує реферат, ессе, тощо. На допомогу тут приходить бібліотека. Для кращого розуміння особливостей роботи з бібліотечним фондом у НУБіП традиційно проводяться зустрічі працівників бібліотеки з першокурсниками.

   Заступник директора бібліотеки Неллі Маркова-Пипко провела такий захід і зі студентами 8 групи 1 курсу агробіологічного факультету. Вона підняла досить важливі проблеми: «Хто Я?», «Чому Я тут?» і водночас «Чим можемо допомогти?»

   Студенти вперше почули про суть поняття академічної культури та академічної доброчесності. Їм розповіли, яке відношення у нашій державі та інших країнах до плагіату, які проблеми можуть спіткати, якщо такі факти будуть виявлені у дипломних роботах, рефератах і навіть маленьких ессе. Адже всі етичні принципи навчання чітко висвітлені у Законі про освіту. 

   Крім того, першокурсники з цікавістю дізнались про електронну цифрову бібліотеку, он-лайн послуги і навіть електронну доставку документів. Це викликало ряд конструктивних запитань, оскільки для багатьох слухачів стало абсолютною новиною.

   Цікавим і несподіваним виявився бібліотечний квест, який дав можливість краще познайомитись з бібліотечним фондом, розташуванням приміщень. Дві команди позмагались на оперативність прийняття рішення, кмітливість та уміння спрямувати свої дії до поставленої мети. Кращими себе проявила команда Пилипчука Владислава, за що і отримала солодкий приз. 

   Загалом, студенти були дуже вдячні за такий цікавий і інформативний захід. Вони залишили свої електронні адреси, на які отримають комплекти підготовлених матеріалів для успішного подальшого навчання.

 
Валентина Рожко, доцент кафедри землеробства та гербології

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook