Молодіжний проект між Польщею та Україною на тему культури, традицій наших народів

16 вересня 2021 року

     Я, Мажар Оксана Валеріївна, студентка другого курсу спеціальності «Соціальна робота» в період літніх канікул познайомилася з організацією, яка влаштовує молодіжні обміни.



     А саме, я заповнила анкету на участь у проекті ”Traditions, history, legacy – ceramic diversity”, описала свою громадянську позицію та вказала чому хочу там бути. І через деякий час на електрону пошту прийшов результат відбору, де було вказано, що мене запрошують на данний проект.
З того моменту я почала вирішувати організаційна питанні, такі як купівля квитків тощо.



     І ось, настав день вильоту. Перед цим я списалася з іншими учасниками з України, які також летіли з Києва у Польщу.
На наступний день, після прибуття, почався наш 10-дневний проект. В цей день українців познайомилися з учасниками з Польщі, та куратори пояснили план дій на найближчі дні.



     В цей період ми малювали картини, робили дерево життя, ліпили з глини, ознайомились з технікою квілінгу. Всі ці роботи ми мали зробити в тематиці наших культур.



     Наприклад, завданням дерева життя було зобразити традиційний український або польський орнамент. На виробі з глини зобразити символ єднання народів. У роботі з квілінгу провести асоціацію між собою та країною.



     Звісно, можна було відходити від теми. Проте основна думка була відтворити в своїх роботах культуру, традиційні кольори, символіку свого народу.



     Загалом я дуже рада, що взяла участь у такому обміні. Я покращила розмовний рівень англійскої, адже спільною мовою комунікацій між нами була саме англійська. Я знайшла нових друзів, з хлопцями і дівчатами з України я кожен день гуляла містом Лодзь, ходила в місцеві кафе, музеї, магазини. Я знайшла іноземних друзів, які кожен день заряджали своєю енергетикою.


     Я раджу кожному, хто хоче отримати такий досвід неформальної освіти ризикнути і спробувати. Це того варте.

Мажар Оксана Валеріївна,

студентка ІІ курсу, спеціальності «Соціальна робота»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook